za njih krize nema

Najvjernije navijače Manchester Uniteda ove će izjave sigurno razveseliti: Bogati smo, znat ćemo to iskoristiti...

08.04.2020 u 14:45

Bionic
Reading

Manchester United ove je zime već potrošio 80 milijuna eura na dovođenje Portugalca Brune Fernandesa koji se pokazao pravim potezom. No, 'crveni vragovi' će sigurno ovog ljeta biti aktivni na tržištu, potvrdio je to i trener Ole Gunnar Solskjaer koji ima ambiciozne planove

Zanimljivo će biti ovog ljeta iako se još službeno niti ne zna kad će prijelazni rok započeti. Pandemija koronavirusa koja je paralizirala sport u cijelome svijetu diktirat će rokove, ali i cijene na tržištu. Mnogi su klubovi već sada na rubu bankrota, vrijednost igrača pada iz dana u dan i tržište je poprilično uzdrmano.

Pogođeni su svi, ali neki klubovi ovu neizvjesnu financijsku situaciju proživljavaju puno lakše od konkurencije. Među tim 'sretnicima' je i Manchester United, najprofitabilniji klub na svijetu. Bez obzira na to što su 'crveni vragovi' posljednjih nekoliko godina daleko od samog vrha engleskog, ali i europskog nogometa, zarada na Old Traffordu je enormna i ova će kriza United samo 'okrznuti'.

Svjestan je toga i trener Ole Gunnar Solskjaer koji je od klupskih čelnika dobio više nego izdašan proračun za ljetnu kupovinu. Neki su kontakti već ostvareni i sigurno je kako ćemo na Old Traffordu sljedeće sezone gledati zvučna imena jer United ima gotovo 300 milijuna eura za kupovinu pojačanja.

Sada je i sam Ole Gunnar Solskjaer najavio da će klub tijekom ljetnog prijelaznog roka biti izuzetno aktivan na tržištu. Norvežanin je istaknuo da će United učiniti sve da iskoristi situaciju nakon pandemije koronavirusa koja će uzdrmati tržište jer je za očekivati kako će mnogi klubovi imati financijske poteškoće.

'Nitko za sada zna kako će tržište reagirati na sve ovo... Tko zna koji će sve klubovi biti prisiljeni na prodaju igrača', započeo je Ole Gunnar Solskjaer i optimistično istaknuo:

'Moramo biti spremni jer možda će se dogoditi situacija koju ćemo moći iskoristiti. Znate, United je jedan od najbogatijih, ako ne i najbogatiji klub, znat ćemo reagirati na vrijeme', zaključio je Solskjaer.

  • +5
Premier liga, Manchester United - Manchester City Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Popis željenih pojačanja je poduži, tu su i hrvatski reprezentativci poput Ivana Rakitića, Marcela Brozovića, Borne Barišića i Ivana Perišića, ali i svi ostali najtraženiji nogometaši diljem Europe počevši od Neymara, Mbappea, Haalanda...

U međuvremenu je na Old Trafford stiglo i prvo pojačanje, kupljen je 16-godišnji golman češke Sigme Olomouc Radek Vitek. Dečko je navodno jedan od najnadarenijih golmana svoje generacije i u Unitedu najozbiljnije računaju na njega u budućnosti. Za sada je i dalje David De Gea (29) nedodirljiva 'jedinica' Uniteda, a tu je i iskusni Argentinac Sergio Romero (33). U 'pričuvi' je i sjajni Dean Henderson (23) koji je posljednje dvije sezone na posudbi u Sheffield Unitedu i brani sjajno, jedan je od najboljih u momčadi novog prvoligaša koji je prekid prvenstva dočekao na visokom sedmom mjestu ljestvice s realnim šansama da izbori mjesto koje vodi u Europsku ligu...