BEZ PRAVA NA NOVI KIKS

Euro: Hrvatice moraju do pobjede protiv Njemačke

10.12.2014 u 13:28

Bionic
Reading

Ozljedama 'izrešetana' njemačka reprezentacija ipak nije imala dovoljno snage kako bi uspjela natjecanje otvoriti pobjedom. Mlađe i brže Nizozemke su im zadavale strašne glavobolje, njemačka je pak obrana bila prilično loša. U takvom stanju dočekuju ogled s domaćinima iz Hrvazske koje su 'ranjene' svojim porazom od Šveđanki

Njemice, baš kao i kolegice iz hrvatske, uoči međusobnog sraza stoje pred imperativom pobjede.

'Naravno da smo htjele puno bolje otvoriti turnir, ali nismo uspjele. Mislim da smo primile 12 pogodaka iz kontre, što je stvarno previše. Sada jednostavno moramo do pobjede u preostala dva meča, planiramo li se boriti za medalje', svjesna je srednja vanjska Naidzinavicius.

Slična je situacija i kod Hrvatske koja je prvi meč protiv Švedske izgubila s dva pogotka razlike, ali puno bitnije od toga jest da je prikazala jako lošu igru. Dok su Nizozemke utrpale 12 kontri Njemačkoj, Hrvatice nisu uspjele na taj način ijednom postići pogodak švedskom sastavu. Za ekipu koja toliko hvali svoju tranziciju, to je svakako ozbiljno upozorenje pred ostale utakmice.

'Potpuni smo kolaps doživjeli u obrani. Nije nas Švedska ičime iznenadila, jednostavno nismo bili dovoljno dobri u tom pravcu da bismo razvili svoju igru, što nam je i presudilo', svjesna je kapetanica Tatari.

Skandinavski je tim u tom meču bio konkretniji, ne skriva to niti izbornik Canjuga:

'Nismo odigrali ništa što smo se dogovorili. Znali smo da neće biti lako bez obzira na domaći tere, ali ovo je zaista bilo ispod očekivanja.'


Bilo je odmah kritika i na račun psihologinje Jeličić, očekivalo se da će ona u startu donijeti prevagu, ali to se očito nije dogodilo. Štoviše, Hrvatska je igrala kao da nikad nije bila kod ijednog psihologa; bila je ispod razine i u samom donošenju ključnih odluka.

'Treba to sve još realizirati na terenu; cure moraju shvatiti te elemente', opravdava ju Canjuga pa pred Njemačku kaže:

'Znam da smo si sami nametnuli malo pritiska, ali bilo bi glupo reći da idemo na sedmo mjesto. Možemo puno boje od ovoga, imamo kvalitetu, no moramo biti puno agresivniji.'

Vrhunac je bila situacija u kojoj Hrvatska nije uspjela psotići pogodak kada ga je čuvala jedna od švedskih igračica; bio je to idealan prikaz hrvatske dekoncentracije u tom meču. Već danas moraju puno bolje, kao i u svakom daljnjem meču jer Canjuga poručuje:

'Mora se pobijediti u svim preostalim utakmicama.'

Ovim je porazom Hrvatska dala i nešto veću nadu Njemačkoj. Izbornih Jensen će to najvjerojatnije pokušati iskoristiti vraćanjem prve šuterice Muller na teren. Naime, potvrđeno je da se ona vratila s rehabilitacije rađene u Gyoru, jedino je upitno hoće li je staviti u igru. No, sukladno izjavama o važnosti ovog meča sve navodi na to kako će i ova klasna njemačka igračica zaigrati protiv domaćina prvenstva.

'Moramo biti bolji u obrani; mi zapravo nismo niti uspjeli pokazati kakav smo doista tim. Još danas ćemo to riješiti, a onda se fokusirati na Hrvatsku', kazala je vratarka Woltering pa dodala nešto kasnije:

'Nedostajalo nam je i borbenosti. Pokušavala sam motivirati igračice, znam da im je to bitno, ali nekada i to ne ide.'

Danas već sama situacija na tablici tjera na borbenost i to ne bi smio biti problem ijedne od ekipa. Ovo je meč koji će jednu od ekipa gotovo sigurno ostaviti bez polufinala; prvenstveno domaćin si takav scenarij ne smije dopustiti!