MEDIJI SU IM PRESRETNI

Euforija u Sloveniji; naši susjedi su u transu i ne biraju riječi kada govore o utakmici u kojoj je pala Hrvatska

25.03.2021 u 08:02

Bionic
Reading

U prvom kolu kvalfikacija skupine H, Slovenija je u Ljubljani svladala Hrvatsku 1:0, a slovenski mediji nisu skrivali oduševljenje trijumfom

Svjetski doprvaci doživjeli su neugodan poraz u Ljubljani, a Slovenija je po prvi puta pobijedila Hrvatsku u desetom međusobnom dvoboju. Strijelac pobjedničkog gola za Sloveniju bio Sandi Lovrić (15), pucao je s nekih 15 metara, a lopta je na putu prema golu okrznula Brozovića i prevarila Livakovića...

Iako je to tek početak kvalifikacija, naši susjedi euforično su pisali o pobjedi. Razumljivo, ovo je po prvi puta da su srušili Hrvatsku koja je još uz to aktualni viceprvak svijeta.

'Pobjeda iz snova, Slovenija je pobijedila favoriziranu Hrvatsku nakon iznimne borbe u Stiožicama na startu kvalifikacija...' uvodne su riječi u Delu.

'Hrvatski urok je skinut! Velika pobjeda Slovenije', piše Siol koji piše o nastavku niza Slovenije od deset utakmica bez poraza.

'Početak iz snova. Izabranici Matjaža Keka su odigrali utakmicu za odlikovanje - pribrano, čvrsto i organizirano. Hrvati su na sve načine tražili put do gola, a kad bi i došli, svaki put iznova bi im se ispriječio Jan Oblak koji je svoju mrežu sačuvao netaknutom', navodi RTV Slo.

  • +50
Slovenija - Hrvatska, kvalifikacije za SP 2022. u Kataru Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Hrvatska više nije nepremostiva prepreka, Slovenija slavila na početku kvalifikacija', navodi Večer i ističe kako je Hrvatsku srušio 'hrvatski sin' jer su roditelji strijelca Sandija Lovrića Hrvati.

'Napokon smo pobijedili Hrvatsku i to u trenutku kad su oni svjetski viceprvaci. Prvi put u povijesti', stoji u tekstu Žurnala.

'Hrvatska na koljenima u Sloveniji, početak kvalifikacija kao iz snova. Slovenska reprezentacija je spektakularno krenula prema svom trećem nastupu na svjetskim prvenstvima. Igrači Matjaža Keka sredili su svjetske viceprvake Hrvate s velikom dozom borbenosti i discipline u igri', napominje portal 24ur