talijan čeka slavenov kiks

Englezi vrše pritisak na Bilića i već mu našli zamjenu?!

04.09.2017 u 16:06

Bionic
Reading

Talijanski nogometni stručnjak Roberto Mancini glavni je kandidat za novog menadžera West Ham Uniteda ukoliko vodstvo kluba uruči otkaz Slavenu Biliću, prenose engleski mediji, međutim bivši igrači stali su u Bilićevu obranu

West Ham se nakon tri kola nalazi na začelju ljestvice s tri poraza i razlikom pogodaka 2:10 što je otežalo poziciju bivšeg hrvatskog izbornika.

Engleski mediji prenose kako se Bilić prošlog tjedna sastao s čelnicima kluba na kojem se raspravljalo o lošem ulasku u prvenstvo. Dio medija navodi kako je 52-godišnji talijanski stručnjak glavni kandidat za klupu 'čekičara'.

  • +3
Slaven Bilić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Međutim, Mancini je prije svega tri mjeseca preuzeo Zenit i teško je vjerovati kako bi tako brzo napustio St Peterburg. Posebice što se Zenit nalazi na vrhu ruskog prvenstva bez poraza u prvih osam kola. 

Mancini je već radio na 'Otoku', od 2009. do 2013. je vodio Manchester City osvojivši prvenstvo (2012), FA kup (2011) i FA Community Shield (2012).

Za razliku od pojedinih medija koji već danima kalkuliraju o Bilićevom otkazu, dio igrača je stao na stranu hrvatskog stručnjaka. Bivši napadač Steve Jones smatra kako su vlasnici kluba trebali osigurati više novaca za transfere.

'Dolazak Joea Harta, Pabla Zabalete, Marko Arnautovica i Javiera Hernandeza je dobar posao, ali klub je trebao dovesti još barem dva igrača. Imam osjećaj kako je suvlasnik kluba David Sullivan imao veliki utjecaj na transfere, a trebao je sve prepustiti Biliću', kazao je Jones dodavši:

'Vlasnici su kazali kako se West Ham seli na Olimpijski stadion kako bi klub podigli na viši nivo, međutim onda su morali uložiti više novaca na pojačanja'.