FIFA_SP_2018.svg

dobra vijest za naše

Englezi u nevjerici, navijački 'rat' s Hrvatima potpuno ravnopravan: To se još nije dogodilo!

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon 20 godina od povijesnog polufinalnog nastupa u St. Denisu, na Stade de Franceu, igra novo polufinale Svjetskog prvenstva. Ovog puta suparnici našima bit će Englezi, a iako su svi vjerovali kako će navijačku premoći imati supranik, tako ipak neće biti...

Ove srijede na moskovskom Lužnjikiju, Hrvatska lovi svoje prvo finale na svjetskim prvenstvima. Na suprotnoj strani bit će svjetski prvaci iz 1966. godine, Englezi, koji se u ovoj fazi natjecanja nisu našli još od 1990. godine.

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

I zato se i na Otoku od ove utakmice itekako puno očekuje.

Naravno, s obzirom na platežnu moć i jednako veliku strast prema nogometu, za očekivati je da Moskva bude prepuna Engleza.

Međutim, prema informacijama kojima raspolažemo, na stadionu će ih biti podjednako kao i hrvatskih navijača.

Oba su saveza dobila po osam posto ulaznica od kapaciteta stadiona. U brojkama je to po 6.400 jer na stadion Lužnjiki stane 80.000 gledatelja.

Tražili su iz oba saveza ekstra-ulaznice, ali Fifa nije radila razliku te je ustupila po cca 3.200 ulaznica. Drugim riječima, obje će reprezentacije imati podršku od po 10-tak tisuća navijača.

Sjećam se jedine utakmice koju su ove dvije reprezentacije igrale na najvećim natjecanjima, a bilo je to na Euru 2004. godine u Portugalu, točnije na stadionu Luz u Lisabonu, kada je engleskih navijača bilo barem tri puta više nego naših.

Na Benficin stadion stane cca 65.000 navijača, a Engleza je tada bilo barem 35.000 dok je naših bilo 10-tak tisuća.

Engleskih navijača i na ostalim utakmicama, kada je u pitanju reprezentacija, ima više od suparničkih, pa preuzmu kontrolu i dominaciju, no sada će očito imati ravnopravnog suparnika. Vjerujemo i nadamo se, koji će imati i puno više razloga za slavlje.

Inače, Engleza po Moskvi ima već nekoliko tisuća, no tijekom utorka, počeli su stizati i hrvatski navijači. Oni će, kao što se i očekuje, ipak u najvećem broju stići u srijedu, brojnim charter letovima.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal