U STRAŠNOJ FORMI

Engleska preboljela hrvatsku pljusku: Nikad bliže rušenju prokletstva i osvajanju titule...

26.03.2019 u 09:28

Bionic
Reading

Engleska nogometna reprezentacija utrpala je deset golova protiv Češke i Crne Gore na otvaranju kvalifikacija za SP i time apsolutno najviše pokazala od svih izabranih europskih vrsta ovih dana pa možemo reći da je možda došlo vrijeme da na završnici Lige nacija u lipnju napokon osvoji međunarodni trofej, prvi nakon 1966. godine...

Nakon pobjede u Podgorici možda se više govori o rasističkim ispadima domaćih navijača, nego o impresivnoj igri momčadi Garetha Southgatea, no činjenica je da su engleski nogometaši pobjedom 5:1 potvrdili da su trenutno u najboljoj formi od europskih nogometnih reprezentacija.

  • +3
Kvalifikacije za Euro 2020., Crna Gora - Engleska, EPA Izvor: Licencirane fotografije / Autor: KOCA SULEJMANOVIC/EPA

Tri dana ranije Engleska je s 5:0 svladala i Češku te sigurno grabi prema europskoj nogometnoj smotri koju nikad prije nije osvojila, na krilima mlade momčadi koja je mnogo obećavala i na SP-u u Rusiji, sve dok u polufinalu nije posrnula protiv nadahnute Hrvatske i završila na četvrtom mjestu.

No, već u kvalifikacijama za Ligu nacija Englezi su pokazali da nemaju namjere vratiti se u prosječnost u kojoj su godinama živjeli te su se revanširali Hrvatskoj, a i izbacili Španjolsku iz natjecanja.

Ovih dana uz četiri gola Sterlinga te po dva Kanea i Barkleyja sve je išlo glatko za englesku reprezentaciju na otvaranju kvalifikacija, a ono pravo je tek čeka u lipnju. Naime, na završnici Lige nacija imat će priliku napokon osvojiti prestižni međunarodni trofej, prvi nakon SP-a davne 1966. godine.

'Način na koji smo napadali u ovim utakmicama zbilja je bio izniman,' pohvalio je Southgate svoje igrače.

Najmoćnije izabrane vrste Europe već su ispale, a Engleskoj na putu stajat će Nizozemci 6. lipnja u polufinalu pa ako prođu pobjednik dvoboja Švicarske i Portugala.

Naravno da bi javnost na Otoku više voljela trijumf na Euru ili SP-u, ali već i Liga nacija bila bi potvrda da se ide u pravom smjeru i da dolaze bolja vremena. S tim trofejom sljedeće godine na europskoj smotri igrali bi mladi engleski nogometaši s više samopouzdanja i imali puno veće izglede nešto napraviti u završnici turnira, a ne se opet slomiti kao protiv Hrvatske u Moskvi...