samouvjereni enrique

Španjolski izbornik sjetio se Dalićeve noćne more: Još bolje od gaženja Hrvatske...

26.03.2019 u 08:49

Bionic
Reading

Luis Enrique naglasio je uoči dvoboja s Maltom da smatra kako je igra njegovih nogometaša u subotu protiv Norveške bila bolja nego tijekom visoke 6:0 pobjede protiv Hrvatske prošlog rujna...

Zlatko Dalić nerado se sjeća Elchea u kojem je Hrvatska početkom rujna doživjela svoj najteži nogometni poraz u povijesti. Iako su naši reprezentativci dobro počeli i imali nekoliko prilika povesti, uslijedio je raspad sistema i brutalni 6:0 poraz protiv raspucanih Španjolaca.

  • +9
Liga nacija, skupina 4: Španjolska - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Pablo Garcia/UESyndication/PIXSELL/UESyndication/PIXSELL

Uspjeli su se naši revanširati na Maksimiru, umalo i prošli na završnicu Lige nacija, no upali su ovih dana mučenjem protiv Azerbajdžana i porazom od Mađarske u novu krizu, a baš ih se španjolski izbornik sjetio uoči svoje utakmice s Maltom ovog utorka.

'Igrali smo bolje nego onaj dan kad smo sa 6:0 pobijedili Hrvatsku,' izjavio je Luis Enrique osvrnuvši se na teško izborenu pobjedu 2:1 protiv Norveške u subotu, golom Sergija Ramosa iz penala u 71. minuti.

'Pritiskali smo nakon izgubljenih lopti, malo griješili, radili odličan visoki presing i bili dobri nakon odbijenih lopti. Dao bih ocjenu 9, a ne 10, jer je falila efikasnost,' dodao je španjolski strateg.

Španjolci su doživjeli razočaranje na SP-u pa i u Ligi nacija, a kvalifikacije za Euro trebale bi biti prilika za iskupljenje. Nakon Norveške i Malte, morat će se još obračunati s Rumunjima, Farskim Otocima i Švedskom, a s obzirom da dvije reprezentacije idu dalje, ne bi im trebao biti problem otići na europsku smotru. Nadajmo se da će se tamo opet susreti s našima i da će se još jednom potvrditi da je debakl u Elcheu ipak bio tek – slučajnost.