Iskreni španjolac

Nadal sve iznenadio što zaista misli o izbacivanju Đokovića s US Opena, a dotakao se i Ivaniševića: To je bilo dosta arogantno!

28.10.2020 u 14:32

Bionic
Reading

Španjolac Rafael Nadal, jedan od najvećih tenisača svih vremena, nakon dugo vremena oglasio se o kontroverznom izbacivanju Novaka Đokovića s US Opena

Puno prašine podigla je suspenzija najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića s US Opena, a razlog je što je nehotice pogodio sutkinju loptom u vrat zbog čega je zatražila liječničku pomoć. Sudac nije imao milosti i Đoković je ostao bez prilike da osvoji još jedan Grand Slam.

Iako je od tada prošlo dosta vremena tek ovih dana Nadal je rekao što zaista misli o tom incidentu.

'Tada sam bio sam kod kuće i gledao golf i odjednom su mi svi počeli slati poruke što se dogodilo. Uključio sam TV kada je odluka već bila donesena. Kada sam ugledao taj trenutak, bio sam uvjeren kako će biti diskvalificiran. Pravila su jasna i supervizor jednostavno nije imao izbora. No, istina, ta odluka je bila vrlo teška, ali da nije diskvalificiran, to bi predstavljalo kršenje pravila', iskren je bio Nadal.

Naravno, novinare je zanimalo što misli o izjavi legendarnog Hrvata Gorana Ivaniševića kako u finalu Roland Garrosa nema šanse u duelu sa Đokovićem. Na koncu je ispalo kako je Nadal slavio vrlo uvjelrjivo…

'Kunem se da nisam vidio te Ivaniševičeve riječi, za njih sam saznao tek nakon finala. Naravno, pokazalo se da je predviđanje bilo dosta arogantno, ali istina, uvjeti nikada nisu bili tako povoljni za Novaka', dodao je Nadal kojem je taj trijumf bi 20. jubilarni Grand Slam trofej čime se poravnao s Rogerom Federerom.