ne ponovilo se

Emotivno slomljeni Zlatko Dalić iskreno je priznao: Bilo mi je jako teško voditi ovu utakmicu...

04.06.2022 u 09:18

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je pravi debakl na otvaranju Lige nacija nakon što je u Osijeku izgubila 3:0 od Austrije. Izbornik Zlatko Dalić nije skrivao razočaranje, ali njemu je zasigurno bilo najteže

'Ispričavam se navijačima na ovoj lošoj utakmici. Prvih pola sata bilo je kvalitetno, dobro, nakon toga smo pali u svakom smislu i nakon gola nestalo je energije, snage, momčadi i zaslužili poraz. Sad moramo pokazati karakter jer još su tri utakmice, a mi smo se već u prvoj potrošili i zaslužili poraz', rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice s Austrijom.

Reprezentacija je teren Gradskog vrta napustila praćena zvižducima navijača, ovaj je poraz svima teško pao, a posebice Daliću kojem je prije samo tri dana preminuo otac.

'Nisam razmišljao da ne vodim utakmicu, moje privatne stvari su osobne, ja moram raditi svoj posao, ne tražim tu opravdanje. Bilo je jako teško voditi utakmicu, spojila se cijela priča...', rekao je emotivno slomljeni izbornik te dodao:

'Treba izvući poruke, karakter pokazati, pokazali smo nemoć, nismo mogli trčati, nismo bili agresivni, to me brine, a drugo je privatni život, to ja moram izgurati.'

Protiv Austrije smo djelovali nemoćno i bezidejno...

'Gubili smo u vezi lopte, radili pogreške i nismo se stigli vraćati u obranu, protivnik je bio brži i ostajali smo tri na dva, tri na tri, povratna trka bila je najveći problem', analizirao je Dalić te otkrio što je u poluvremenu savjetovao igračima:

'U poluvremenu smo skrenuli pažnju da nastavimo isto, da budemo strpljiviji, kad god smo okrenuli stranu, stvorili smo dobre situacije, inzistirali smo da Brekalo ne dolazi 'u krilo' Sosi, da smanjimo jaz između stopera i veznih igrača. Dogovor je bio da stanemo bliže igraču i dobijemo druge lopte, duele...'

  • +51
Hrvatska - Austrija, Liga nacija, 3.6.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Na žalost, ništa se od toga nije ostvarilo. Hrvatska je pretrpjela težak poraz...

'Ovo je teško, izgubiš prvu 3:0, a još su tri utakmice i nisi fizički spreman 100 posto. Dok je bilo energije i snage djelovali smo pola sata dobro, ali nakon toga ništa nije bilo dobro. Fizički nemamo što napraviti, psihički ih moramo dići. Taj problem nam se uvijek ljeti događa. Izgubila je Francuska, ali i Belgija, velike su to ekipe čiji su igrači premoreni, zasićeni, izgubili smo i mi. Ali to nije alibi. Moramo se čupati i vaditi, jer ovo je loše', zaključio je izbornik Zlatko Dalić itekako svjestan svih problema.