NOVO POGLAVLJE SUKOBA

Emotivni Teletović; evo što je sve poručio Mulaomeroviću

21.09.2016 u 16:21

Bionic
Reading

Sve ono ružno što se događalo u košarkaškoj reprezentaciji BiH dobilo je još jedno poglavlje. Najveća zvijezda Mirza Teletović otvorio je dušu

U novom izdanju emisije Interview 20 (petak 23. rujna, BHT 1) gostuje NBA košarkaš Mirza Teletović. Unaprijed je objavljen kratak isječak tog razgovora u kojem reprezentativac BiH govori o vrućim temama.

Podsjećamo, zbog sukoba sa Džananom Musom u Tuzli u kvalifikacijskoj utakmici protiv Rusije sada već bivši izbornik Damir Mulaomerović prekrižio je Teletovića za susret u Švedskoj.

'Bilo mi je teško i krivo što nisam išao u Švedsku. Da netko nakon 13 godina dođe, koji nije bio tu, koji općenito nije znao što se događalo u reprezentaciji, kako smo se mi igrači sami morali boriti za neke stvari, plaćati svojim novcem da odemo nekamo, hotele, avione, troškove, sve živo, i sad kad se sve posložilo, poslije tih 13 godina, on kaže - Mirza, ti meni ne trebaš.'

Teletović nije tajio da je Mulaomeroviću spominjao to što je igrao za Hrvatsku, a ne za BiH.

'Da, točno, rekao sam mu da sam ja igrao 13 godina za BiH, a on za Hrvatsku. Kada bi mi se danas javio, ne bih ni pričao s njime', poručio je igrač Milwaukee Bucksa.


Prisjetio se Teletović incidenta u dvorani Mejdan u Tuzli.

'Izlazim s parketa i mene sedam tisuća ljudi ispraća zvižducima, nekoga koji je igrao u Slobodi pet godina, kada je Sloboda bankrotirala i svi igrači otišli, a ja ostao, igrao bez plaće. I to poslije 13 godina igranja za reprezentaciju, toga što sam dao srce za nju', rekao je Teletović, ali još nije donio konačnu odluku o oproštaju od nacionalnog dresa.

Bila je i poruka za sve one koji ga kritiziraju ili obožavaju:

'Od svih sportaša BiH cijenite one koji imaju prebivalište u Bosni i Hercegovini.'