neponovljivi osjećaj

Emotivni Marin Čilić nakon osvajanja Davis Cupa: Ne postaje se svaki dan svjetski prvak

25.11.2018 u 18:56

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je pobjedom 7:6 (3), 6:3, 6:3 protiv Lucasa Pouillea po drugi put u povijesti odveo Hrvatsku do trijumfa u Davis Cupu...

'Za mene je ovo posebno, jer sam član momčadi od 2006. godine, doživio sam puno toga, poraza i pobjeda, a sada se osjećam kao prvak svijeta', rekao je Marin Čilić nakon veličanstvene pobjede u finalu Davis Cupa kojom je Hrvatsku odveo na vrh svijeta.

'Sretan sam što sam igrao tako dobro ovoga vikenda. To što nismo izgubili servis u pojedinačnim mečevima pokazuje koliko smo Borna i ja dobro igrali, koliko smo spremni došli na ovo finale. Imali smo uspona i padova, ali uvijek smo vjerovali da možemo osvojiti. Nevjerojatno je da smo svjetski prvaci, da samo ovako dobro odigrali ovo finale', istaknuo je Marin.

Doista, hrvatski su tenisači učinili nešto posebno. U posljednjih 28 godina se nije dogodilo da pobjednička momčad osvoji tri boda bez gubitka seta u pojedinačnim mečevima, a to što su bili suočeni sa samo sedam 'break-lopti' i svih sedam spasili, i to na zemljanoj podlozi, na gostujućem terenu, posebno je impresivno. U nedjelju se dogodilo ono što smo i očekivali. Yannick Noah je na teren poslao Lucasa Pouillea u pokušaju da mu najbolje rangirani igrač donese još jednu priliku da se na oproštaju od izborničke funkcije po četvrti put okiti naslovom pobjednika Davis Cupa. Međutim, ni ta promjena Francuzima nije donijela ništa. Marin Čilić se pobrinuo za to, a prijelomni trenutak dogodio se kod 3:3 u 'tie-breaku' prvog seta, kad je zaustavio nalet domaćeg tenisača.

  • +15
Hrvatska je osvojila Davis Cup drugi put u povijesti! Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Lucas je jako dobro odigrao, izašao je na teren kao da se radi o petom meču. Nervoze je bilo, ali osjećao sam je i u petak. No, dobro sam se osjećao u izmjenama. Trebalo mi je da uhvatim ritam na servisu. Jedan poen je napravio razliku u 'tie-breaku'. Rezultat je pokazao stanje na terenu. Jako sam ponosan na to kako sam igrao. Ne postaješ svaki dan svjetski prvak, ovo je za nas poseban dan. Bit će veliko slavlje u Hrvatskoj', zaključio je Marin Čilić koji je uvjerljivom predstavom i pobjedom razriješio Bornu Ćorića dužnosti da još jednom mora igrati odlučujući meč.

  • +20
Davis Cup, finale, Lucas Pouille - Marin Čilić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL