SVE ZA NOVAC, NOVAC ZA NIŠTA

Ecclestone manevrom izvukao 40 milijuna

10.06.2011 u 23:09

Bionic
Reading

Bernie Ecclestone je prvo prisilio FIA-u da vrati Bahrein u kalendar, a potom tamošnje organizatore da sami otkažu utrku

Zavrzlama oko vraćanja utrke VN Bahreina u kalendar Formule 1 je završena, te utrke ove sezone neće biti. Ali, posvađanih ima na sve strane. Bernie Ecclestone je organizatorima u Bahreinu najavio da će pronaći termin za odgođenu utrku, FIA-u je nagovorio da je vrati u kalendar, a nakon pritiska javnosti društvo s otoka u Perzijskom zaljevu nagovorio je da je sami otkažu.

'Na odluku FIA-e da će se u Bahreinu ipak voziti ove sezone, prašinu su digli borci za ljudska prava, Max Mosley, pa čak i britanski parlament. Naime, ondje se ništa nije promijenilo, ostala je ista vlast koja krši prava, te su željeli iskoristiti dolazak formule 1 kako bi svijetu stvorili privid da kod njih sve štima,' objašnjava Mladen Jergović, naš stručnjak za oktanski cirkus.

Ekipa iz Bahreina tvrdi da im je licemjer Bernie Ecclestone zabio nož u leđa, a Jean Todt da im je Ecclestone nasapunao dasku. Uz to, vozači ne žele ni čuti da još voze i potkraj sezone. Todt i Ecclestone već duže vremena se sitno podbadaju, a na slučaju Bahreina otvoreno se prozivaju.

'Todt tvrdi da ih je upravo Ecclestone uvalio u probleme. No treba shvatiti i Bernieja, koji će sve učiniti da se utrka ipak održi, jer ako je ne otkažu domaćini, izgubljeno je 40 milijuna dolara. Sad su svi pametni, no nije jasno zašto nisu prije razmišljali i uopće je vraćali u kalendar', pita se Jergović.

Da je riječ o političkim igrama, potvrdio je i šef Red Bulla Cristian Horner:

'Formula 1 je sport. Ne utrkujemo se da bismo bili ičiji politički alat.'