To se stječe godinama

Dvostruki prvak Formule 1 objasnio koja je bila najveća kvaliteta Lewisa Hamiltona koja ga je odvela do 100. pobjede

03.10.2021 u 08:48

Bionic
Reading

Bivši prvak Mika Hakkinen osvrnuo se na trijumf Lewisa Hamiltona u Sočiju s kojim je Britanac preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu

Podsjećamo, aktualni svjetski prvak Formule 1 Lewis Hamilton u Mercedesu je ostvario 100. pobjedu u karijeri te tako postao prvi vozač u povijesti koji je stigao do troznamenkaste brojke. Njegov uspjeh na VN Rusije prokomentirao je Mika Hakkinen koji je dva puta osvajao prvenstvo (1998. i 1999.).

'Lewis Hamilton iskoristio je svu svoju prirodnu brzinu i iskustvo za nevjerojatnu 100. pobjedu na Grand Prixu. To je veliko postignuće za sedmerostrukog svjetskog prvaka', napisao je Finac u svojoj kolumni te je opisao što je bilo ključno.

'Pokazao je još jednu važnu kvalitetu u utrci - strpljenje. To je kvaliteta koju učite s vremenom, osobito ako imate povjerenja u sebe, svoj bolid i tim. Naučite se usredotočiti na jednostavno vođenje svoje najbolje strategije, dopuštajući utrci da dođe do vas. To ste mogli vidjeti u Sočiju. Unatoč teškim kvalifikacijama i padu od tri mjesta na početku, Lewisov oporavak bio je stabilan. Odabrao je svaku metu i mirno se probio u borbu s Landom. U suhim uvjetima bilo mu je teže proći pored Landovog McLarena, pa je kad je stigla kiša to bila prilika za Hamiltona koju je iskoristio.'

  • +16
Formula 1, VN Rusije, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: James Moy / PA Images / Profimedia

Hamilton je pobjedom u Rusiji preuzeo vodstvo s 246.5 bodova, dok je Verstappen drugi sa dva boda manje. Treći je Bottas sa 151 bodom.

U poretku konstruktora vodi Mercedes (397.5) ispred Red Bulla (364.5) i McLarena (234).