ISTANBUL

Dvije hrvatske boksačice oprostile se od svjetskog prvenstva odmah na startu

11.05.2022 u 20:04

Bionic
Reading

Nakon Sare Beram, koja je ranije u srijedu izgubila svoj dvoboj 16-ine finala u kategoriji do 63 kilograma na Svjetskom prvenstvu boksačica u Istanbulu, od daljnjeg nastupa se oprostila i Dea Bolanča u kategoriji do 57 kilograma

Beram (BK Petar Zrinski) je za suparnicu na startu dobila favoritkinju kategorije, dvostruku europsku prvakinju do 22 godine i osvajačicu bronce sa seniorskog EP-a. U tehnički vrlo čistom meču snažna i odlično tehnički pripremljena Irkinja nametnula je svoju distancu i zadavala velike probleme Beram iz kontragarda jakim i preciznim pogotcima ljevicom. Beram se dobro i hitro kretala, pokušala se brzim i srčanim prodorima i zadavanjem brzih serija suprostaviti Irkinji, no u svakoj rundi prednost je otišla na stranu Broadhurst.

U drugoj rundi sutkinja u ringu odlučila se i na brojanje našoj predstavnici nakon lijevog polukrošea koji je prošao preko garda.

Najmlađa hrvatska predstavnica na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu, 20-godišnja splitska pitbullovka Dea Bolanča meču 16-ine finala izgubila je prekidom u drugoj rundi od vrhunske poljske boksačice Sandre Krystyne Kruk (32), apsolutne favoritkinje i doprvakinje svijeta. Iskusna Poljakinja napala je otpočetka, nametnula tempo i pritiskala Bolanču prema konopcima da bi plasirala udarce u serijama u glavu i tijelo, tražila slabe točke, a naša boksačica dobro se nosila u prvoj rundi i uspijevala odolijevati naletima.

Obrana je popustila u drugoj rundi kad su napadi Poljakinje postali razorniji i serije učestalije. Nakon dva brojanja sudac je prekinuo meč. Hrabra Splićanka boksala je protiv najkvalitetnije protivnice s kojom se našla u ringu u dosadašnjoj karijeri i koja je objektivno klasa iznad.

U četvrtak na SP u Istanbulu nastupit će treća naša predstavnica, iskusna Splićanka Marija Malenica (33) u kategoriji do 60 kg protiv američke olimpijke Rashide Shakilye Ellis (27). Nikolina Ćaćić (21) u osmini finala kategorije do 52 kg boksat će u nedjelju.