ISPISAO NBA POVIJEST

Dva čudesna Duncanova rekorda; ovo još nitko nije uspio!

03.11.2015 u 11:25

Bionic
Reading

Tim Duncan, jedan od najboljih krilnih-centara svih vremena koji igra svoju 19- NBA sezonu, od 2. studenoga u jednoj se kategoriji nalazi na prvom mjestu

Nakon što su San Antonio Spursi nadigrali u gostima New York Knickse 94:84 priča dana postao je upravo 39-godišnji igrač Spursa Tim Duncan kojem je to bila 954. pobjeda u karijeri za isti klub. Svakako treba reći kako je Duncan Knicksima ubacio 16 koševa, a uz to je iamo 10 skokova, šest asistencija i dvije blokade. Prava all-around igra!

Tako je Duncan iza sebe ostavio legendu Utah Jazza Johna Stocktona, a već od prije je poznato kako je značajno pobjegao Stocktonovom bivšem suigraču Karlu Malone (919).

Ovaj rekord Duncana, koji će još dugo biti aktualan, stigao je samo dan nakon što je trio San Antonio Spursa Tim Duncan, Manu Ginobili i Tony Parker upisao protiv Boston Celticsa svoju 541. pobjedu. To u NBA povijesti još nitko nije uspio!

Za dinastiju kao što su San Antonio Spursi, koji su od dolaska Tima Duncana 1997. s Greggom Popovichem na klupi osvojili pet NBA titula, ova sezona očito je rezervirana za rekorde. Pitanje je samo koji je sljedeći?