LIGA PRVAKA

Duvnjakova osveta; drugi Kielov Hrvat ispao najveći grubijan!

24.11.2016 u 09:37

Bionic
Reading

Flensburg i Kiel drugi put su se u tri dana susreli u rukometnoj Ligi prvaka. I ovoga puta su gosti bili uspješniji 25:26

Prije tri dana Flensburg je kod Kiela uvjerljivo slavio 30:22, a sada su se 'zebre' osvetile te stigle do tijesnog gostujućeg trijumfa kojim su ostale na petom mjestu skupine, ali sada sa samo bodom zaostatka za svojim njemačkim rivalom.

Domaćina je predvodio Eggert Magnussen sa sedam golova, a u redovima Kiela po pet su zabili Duvnjak, Ekberg i Zeitz.

Upravo je hrvatski reprezentativac bio osvetnički raspoložen za nedavni težak poraz te se pokazao ključnim čovjekom u završnici. Radio je što god je trebao, davao golove, asistirao, igrao obranu i u posljednjem napadu svojim iskustvom sačuvao loptu pa Kielova prednost od 26:25 nije došla u opasnost.

Od hrvatskih igrača Ivan Horvat u dresu Flensburga je ostao bez učinka. Kod Kiela, uz spomenutog Duvnjaka, veliku ulogu u obrani je imao Ilija Borozović koji je u 48. minuti dobio crveni karton zbog trećeg isključenja, dok Blaženka Lackovića nije bilo u sastavu.

'Ponosan sam na svoju momčad i to kako je reagirala poslije užasne utakmice u nedjelju. Sretan sam zbog pobjede, ali smo platili skupu cijenu zbog ozljeda Weinholda i Zeitza', rekao je Kielov strateg Gislason.

'Jako sam razočaran time kako smo igrali u prvom poluvremenu. Kasnije smo se podigli, borili, ali smo napravili previše pogrešaka', izjavio je trener Flensburga Vranješ.