MUDRA ODLUKA

Druga prilika za opasnog kubanskog 'monstruma'

09.04.2013 u 12:06

Bionic
Reading

MMA fanovi već neko vrijeme nagađaju da bi Hector Lombard svoju karijeru uskoro mogao nastaviti u velter kategoriji, koja mu daleko više odgovara kad se uzme u obzir njegova visina.

Čini se da će se to definitivno i dogoditi, iako službene potvrde još uvijek nema, ali da bi se uskoro trebao boriti do 77 kilogram sam je Lombard natuknuo putem svog Twitter profila.

'Radujem se suradnji s Mikeom Dolceom', napisao je na Twitteru Lombard, a dodatnih pojašnjenja s njegove strane u ovom slučaju zaista nisu bila potrebna.

Poznato je da je Dolce jedan od najboljih nutricionista u MMA svijetu i upravo njega borci angažiraju kada moraju skinuti veći broj kilograma, pa se zaključak o velter kategoriji sam nameće.


'Kubanski monstrum' je stigao u UFC kao Bellatorov prvak s nizom od čak 25 borbi bez poraza (24 pobjede i jedan neodlučen meč). Tada se vjerovalo kako bi mogao ugroziti UFC-ovog prvaka Andresona Silvu, ali se u najmoćnijoj MMA organizaciji nije dobro proveo.

U tri nastupa samo je jednom slavio, a dva puta je poražen (Boetsch, Okami) pa sada spas mora potražiti u nižoj kategoriji.

Hector Lombard