FIFA_SP_2018.svg

francuzi ili danci, pitanje je sad

Dražen Ladić otkrio je koje je promjene naš stožer pripremio i koga priželjkuje u osmini finala

Bionic
Reading

Izbornik Zlatko Dalić u svom je stožeru okupio birano društvo, a jedan od najbližih suradnika mu je proslavljeni golman Dražen Ladić. Osvojio je Ladara broncu u Francuskoj 1998., a sada je najavio promjene u našoj reprezentaciji koja će istrčati protiv Islanda, ali i to tko bi nam bio idealniji protivnik - Danci ili Francuzi. S 'tricolorima' imamo nekih neriješenih računa...

Izbornik Zlatko Dalić skauting Islanda povjerio je svom pomoćniku Draženu Ladiću. No, posao su mu olakšali sami igrači, pobjedama protiv Nigerije i Argentine naša je reprezentacija izborila osminu finala SP-a pa ćemo sraz s 'vikinzima' ući potpuno rasterećeni rezultatskog imperativa.

Definitivno smo prve dvije utakmice odradili maksimalno i izborili sljedeći krug. To nas sve čini izrazito zadovoljnima', započeo je Dražen Ladić i nastavio:

'No, Island je reprezentacija koja je naš dužnik s obzirom na to što smo prošli sve u kvalifikacijama s njima i protiv njih. Tako ćemo i pristupiti toj utakmici.'

Znači da im spremamo osvetu?

'Ne, moramo ići bez razmišljanja o revanšizmu. U ovoj euforiji moramo ostati hladne glave, staložen. Moramo sagledati sve činjenice i sve što nas čeka u utakmicama koje dolaze. Tako ćemo se i postaviti, takav pristup mora biti', kaže Ladić.

  • +23
Jutarnji trening hrvatske nogometne reprezentacije Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Izbornik Zlatko Dalić najavio je brojne promjene u našoj momčadi, protiv Islanđana će istrčati neka 'nova Hrvatska'?

'Zbog ozljeda i žutih kartona jednostavno moramo posegnuti za novim igračima. Uvjeren sam da će svi oni maksimalno odgovoriti na sve zahtjeve. U ovom trenutku sam siguran da će najvećih promjena biti u zadnjoj liniji, ali nema straha jer imamo dovoljno kvalitete na svim pozicijama. Red je i prilika da i igrači iz drugog plana dobiju šansu da pokažu sve što znaju', otkriva Ladić i pojašnjava na kojim ćemo sve pozicijama gledati 'nova lica':

'Desni bok, lijevi bok, dva centralna braniča... Zadnji vezni također ulaze novi igrači, ukupno šest ili sedam promjena u odnosu na dosadašnje dvije utakmice.'

Nikola Jerkan i Ognjen Vukojević idu 'špijunirati' Francuze i Dance. Tko bi po Draženu Ladiću bio idealniji protivnik u osmini finala?

'Nakon prolaska grupe više nema lakšeg puta, svi koji prođu u osminu finala imaju kvalitetu za nešto više, nema lakih ili lakših protivnika, samo vrhunska kvaliteta. Bez obzira na koga idemo moramo ići maksimalno kao u prve dvije utakmice. Francuzi su nominalno nešto zvučnije ime, što zbog trofeja osvojenih u prošlosti, što zbog rejtinga... A tu je i neki revanšizam prisutan s obzirom na neke prošle rezultate iz prošlosti. Kako god bilo moramo ostati hladne glave, ne zanositi se... Istina, nadamo se da ćemo na Dance, protiv njih bi put bio nešto lakši, ali ponavljam nema lakih protivnika. Svi koji stignu u osminu finala imaju kvalitetu, igra se jedna utakmica, tu popravka nema', kaže Ladić.

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Dražen Ladić je 1998. godine bio standardni član brončane generacije iz Francuske. Može li usporediti 'vatrene' i ovu današnju reprezentaciju?

'Vremena, običaji i način ponašanja u posljednjih su se 20 godina poprilično promijenila. Na početku priprema u Rovinju nisam imao takav dobar dojam i osjećaj raspoloženja kao što imam danas. Moram istaknuti kako su se u posljednjih desetak dana ovdje u Rusiji dogodile nevjerojatne promjene, pozitivne stvari u igračima. Možda oni toga nisu svjesni jer su sami izravni sudionici, ali mi sa strane to itekako vidimo. Osjetimo to, ja sam uvjeren da je ovo izvrstan put za ono što nas čeka u nastavku SP-a', zaključio je Dražen Ladić.