legenda za tportal

Dražen Ladić kazao nam je što zaista misli o Benfici; evo što mu najviše smeta kad se spominje Dinamo

14.03.2019 u 11:10

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama danas u Lisabonu igraju protiv Benfice uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige (Arenasport 1, MAXtv, 21.00). Legendarni nogometni golman Dražen Ladić, igrač s najviše nastupa za klub iz Maksimirske, za tportal je najavio 'utakmicu svih utakmica'

Kao i većina bivših igrača Dinama, niti Dražen Ladić, koji već dugo stoji na prvom mjestu vječne ljestvice s 802 nastupa za 'modre', nije želio propustiti prvu utakmicu u kojoj je Dinamo na prepunom Maksimiru slavio 1:0.

Iako se Ladić nakon odlaska u igračku mirovinu godinama vukao po sudu zbog velikog financijskog duga te je zaobilazio Maksimir (sve mu je na koncu plaćeno, op.a.), ljubav prema klubu u kojem je proveo gotovo cijelu karijeru je neraskidiva.

Uhvatili smo ga u poslu ('Na baušteli sam, velika mi je gužva.'), ali je svejedno pronašao nekoliko minuta za razgovor o njegovu Dinamu.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Uf, imam osjećaj da su me puni mediji zadnjih dana, ali ipak je tema Dinamo i reći ću vam što vas zanima. Samo mi nemojte govoriti kako je to povijesna utakmica jer takve priče slušamo već desetljećima. Opet smo svi počeli s time da je ovo povijesna prilika i slično, a činjenica je kako dečke koji će istrčati na Luz ne treba opterećivati. Trebaju prije svega biti zdravi u glavi i biti svjesni kvalitete koju posjeduju. Mislim da ne smiju biti ni pod kakvim pritiskom, niti igrači, a naravno ni stručni stožer na čelu s Nenadom Bjelicom', kazao je za tportal Ladić, a od priprema za Svjetsko prvenstvo 2018. ima funkciju pomoćnika izbornika hrvatske nogometne reprezentacije u HNS-u.

Na pitanje što je zapazio u prvoj utakmici i kako ga se dojmila Benfica, kao iz topa je ispalio:

'Prva utakmica u Maksimiru pokazala je da Dinamo može proći Benficu. Ta je utakmica nekim igračima otvorila oči i opravdala je vjeru u njih da mogu izboriti četvrtfinale. Benfica na Maksimiru nije baš nikoga impresionirala i definitivno to nije bila utakmica u kojoj se vidio njihov pokazatelj kvalitete. Gledao sam ih nekoliko puta tijekom sezone i nisam zapazio ništa posebno kod njih. Eto, prema najavama, večeras ćemo vidjeti njihovo pravo izdanje.'

  • +14
Trening igrača Dinama na stadionu Luz Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

U karijeri ste igrali puno velikih utakmica, ali istrčati pred 50-60 tisuća gledatelja ipak je nešto posebno. Može li to biti motivirajuće za igrače Dinama ili će za neke neiskusnije to biti minus?

'Teško je reći je li to za neke igrače Dinama plus ili minus. Bez obzira na ambijent i činjenicu gleda li vas na stadionu 30, 40 ili 100 tisuća ljudi, to ne djeluje isto na svakog igrača. Kao igrač sam to obožavao, a vjerujem da je tako i većini igrača Dinama kojima će, kada istrče na prepuni Luz, to biti dodatni poticaj. No isto tako to može biti za neke kamen spoticanja. Tu nema neke filozofije, nisu svi isti, a kako će ova portugalska atmosfera na Luzu te više od dvije tisuće navijača Dinama, koliko će ih biti prema najavama, djelovati na 'modre' - nitko ne zna. Važno je da igraju opušteno i da nikome ne priznaju da je bolji.'

  • +52
Europska liga, osmina finala: Dinamo - Benfica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL