Španjolski mediji doznaju

Nova transfer bomba vezana uz Cristiana Ronalda; jasno je da napušta Juventus, ali ako je ovo istina to će biti potpuno neočekivano

12.03.2021 u 13:55

Bionic
Reading

Mnogi se pitaju hoće li Cristiano Ronaldo odraditi ugovor do kraja u Juventusu ili će već ovog ljeta promijeniti klub

Nije nikakva tajna kako je moćni talijanski klub Juventus u financijskoj krizi te se očekuje veliko rezanje plaća. U tim planovima čelnicima kluba nikako se ne uklapa 36-godišnji Cristiano Ronaldo koji ima godišnju plaću veću od 30 milijuna eura.

Ugovor za Juventus veže ga do ljeta 2022. godine, ali je poprilično izvjesno kako će karizmatični Portugalac već u ljeto, čim završi sezona, promijeniti klub.

Kombinacija, gdje će Ronaldo nastaviti karijeru ima jako puno, a prema pisanju španjolskim medija vrlo je izgledan i povratak u Real Madrid. Dakle, kako stvari stoje ipak Ronaldo neće preseliti u američku MLS ligu gdje bi obarao rekorde kada su marketinški ugovori u pitanju. Podsjetimo, u ljeto 2018. Cristiano Ronaldo je iz Real Madrida prešao u Juventus u transferu vrijednom oko 105 milijuna eura.

Taj transfer mnoge je iznenadio jer se očekivalo kako će u Realu okončati karijeru. No, u Juventusu su računali kako će s Ronaldom osvojiti Ligu prvaka, a nakon nedavnog ispadanja od Porta i najave velike štednje jasno je kako je razlaz – jedina opcija.

Kako javljaju španjolski mediji poznati portugalski nogometni menadžer Jorge Mendes već je kontaktira čelnike ljude Reala navodno je počeo raditi na tom transferu.

Neki mediji otišli su toliko daleko da navode kako Ronaldo najozbiljnije razmišlja o tome da se vrati u klub koji mu je toliko toga dao i s kojim je doslovno osvojio sve što se može.

Nakon još jednog debakla Juventusa u Ligi prvaka očito je ta ideja postala – realna opcija. Ako tome dodamo da Juventus ne stoji najbolji u talijanskoj Serie A, jer su Inter i AC Milan poprilično pobjegli, onda je jasno da je razočaran i da mu se ne ostaje u Torinu. Pogotovo ako će mu drastično rezati plaću.

No, ako se pita navijače Reala velika većina njih svakako je za njegov povratak u Madrid i da se u velikom stilu umirovi u tom klubu. A kada će to biti zna samo Ronaldo.