IZ RUSIJE S LJUBAVLJU

Ivica Olić preuzima momčad ruskog velikana; poznato je zašto su odabrali baš njega i tko će mu biti pomoćnici na klupi moskovskog CSKA

22.03.2021 u 15:10

Bionic
Reading

Sve je dogovoreno!, tvrde tako ruski mediji bliski CSKA te napominju kako će Ivica Olić (41) već sutra u Moskvi biti predstavljen kao novi trener posrnulog ruskog velikana

Bjelorus Viktor Gončarenko vodio je CSKA od kraja 2016. godine. No, ove sezone momčad 'zbornaje komande' ne igra dobro, nakon 23 odigrana kola CSKA je peti na prvenstvenoj ljestvici, ima osam bodova manje od vodećeg Zenita. Gončarenku su konkretno presudila tri poraza u posljednje četiri utakmice, dojam je kako je izgubio kontrolu nad momčadi.

Zato će na njegovo mjesto sada uskočiti Ivica Olić (41) koji je tako preko noći napustio stručni stožer hrvatske reprezentacije gdje je bio prvi pomoćnik izbornika Zlatka Dalića. I to baš uoči prve tri utakmice kvalifikacija za plasman na SP 2022. u Kataru.

Ruski mediji tvrde kako je sve već dogovoreno, Ivica Olić je prema njihovim tvrdnjama već na putu za Moskvu gdje će sutra (utorak, 23. ožujka) potpisati ugovor i biti predstavljen kao novi trener CSKA!

U prilog tome ide i objava sad već bivšeg trenera Gončarenka koji se oprostio od kluba i momčadi.

'Bila mi je čast raditi u tako velikom klubu kao što je CSKA. Bilo je to vrlo zanimljivo i najbolje razdoblje u mojoj trenerskoj karijeri', kazao je Gončarenko i nastavio:

'U nešto više od četiri godine prošli smo sve, dobro i loše, od sjajnih pobjeda do neželjenih poraza... No, momčad nikada nije bila ravnodušna, igrači su se cijelo vrijeme borili za klub. Možda sam ponekad bio pretjerano emotivan, ali samo zato što sam živio za ovaj klubu. Ovo veličanstveno razdoblje zauvijek će ostati u mom srcu.'

Na njegovo mjesto sada će uskočiti Ivica Olić, koji je dres CSKA nosio četiri sezone, od 2003. do 2006. godine, odigrao je 118 utakmica i zabio 43 gola. Osvojio je Olić tri naslova prvaka Rusije, dva Kupa, ali i Kup UEFA 2005. godine!

>> Zlatko Dalić uoči najluđeg tjedna u povijesti hrvatske reprezentacije objavio loše vijesti: Otpali su Rebić i Petković. Morat ćemo nešto mijenjati...

Ovaj je angažman mnoge iznenadio jer Olić jednostavno nema samostalnog trenerskog iskustva! Od 2017. godine je pomoćnik Zlatku Daliću u hrvatskoj reprezentaciji, no do sada nije imao priliku sam voditi momčad. U Moskvi se mnogi nisu mogli načuditi ovoj odluci čelnika CSKA, Ivica Olić još nije službeno ni predstavljen kao novi trener, a već su se javili prvi kritičari.

Svi Oliću zamjeraju samo jedno - nedostatak iskustva! Pojedini moskovski mediji tvrde kako se čelnici CSKA opasno kockaju jer momčad daju u ruke treneru koji će tek sada debitirati samostalno na klupi. Prvo, pa odmah CSKA! Nije loše... No, tu se u priču uključuje i Nikola Vlašić, prva i najveća zvijezda ove momčadi. Hrvatski reprezentativac je 'prerastao' CSKA, nada se kako će već ovog ljeta ostvariti transfer prema 'ligama petice', no čelni ljudi moskovskog kluba računaju da bi Olić mogao zadržati Vlašića barem još sezonu ili dvije u Moskvi. Bio bi to veliki dobitak za ambicije kluba u europskim natjecanjima, a dojam je kako baš Olić ima najveće šanse nagovoriti Vlašića na ostanak u glavnom gradu Rusije.

Poznato je i tko će činiti njegov stručni stožer, moskovski mediji tvrde kako će Olićevi pomoćnici biti njegovi bivši suigrači Elvir Rahimić (u CSKA od 2001. do 2014. kao igrač, a 2013. bio je pomoćni trener) i Miloš Krasić (u CSKA od 2004. do 2010.), a u stožeru bi trebao biti i legendarni nogometaš CSKA Vasilij Berezucki.

Službeni debi Olić i njegovi suradnici imat će 4. travnja, u 24. kolu ruskog prvenstva. Sreća je da CSKA ide u goste najlošijoj momčadi lige, Tambovu koji 12 utakmica u nizu ne zna za pobjedu.