brige za piksija

Drama u srpskoj nogometnoj reprezentaciji; dva su najbolja napadača ozlijeđena i nitko ne zna hoće li biti spremni za SP

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 10.11.2022 13:19
  • Objavljeno 10.11.2022 u 13:19
Bionic
Reading

Izbornik srpske nogometne reprezentacije Dragan Piksi Stojković u ponedjeljak će objaviti popis igrača koje će voditi na Svjetsko prvenstvo u Katru, no 'orlovi' su u velikim problemima jer su zbog ozljeda dva prva napadača izvan pogona

Srbija je na SP-u u Katru u skupini s Brazilom, Kamerunom i Švicarskom, a prvu utakmicu 'orlovi' igraju 24. studenog protiv Neymara i društva.

Izbornik Dragan Piksi Stojković će konačni popis putnika za Katar objaviti u ponedjeljak kad i službeno započinju pripreme za SP, no srpski mediji otkrivaju da njihov izbornik ne spava nimalo mirno.

Naime, za sada nitko ne zna u kakvom su stanju prva dva napadača 'orlova', a čini se kako Srbija u prvoj utakmici SP-a protiv Brazila gotovo sigurno neće moći računati na Dušana Vlahovića (22) i Aleksandra Mitrovića (28) koji su nominalno prvi i najbolji napadači reprezentacije.

Srpski mediji otkrivaju kako je desetak dana prije početka Mundijala Aleksandar Mitrović, napadač Fulhama i rekorder po broju golova za srpsku reprezentaciju, još uvijek na štakama!

On se ozlijedio još 24. rujna na utakmici Lige nacija protiv Švedske. Isprva se činilo da ozljeda nije ozbiljna, ali je nakon detaljnih pregleda utvrđeno da su napadaču pukle dvije kosti u stopalu!

On se za sada oporavlja, a Piksi se nada kako će biti spreman za utakmice protiv Kameruna (28. 11.) i Švicarske (2. 12.).

Ono što sve u Srbiji zabrinjava je činjenica da je i drugi napadač 'orlova' ozlijeđen. Juventusov Dušan Vlahović ne igra od 25. listopada, problem s tetivom je takav da traži mirovanje od najmanje mjesec dana pa je i on izgubljen za susret s Brazilom.

Navijači u Srbiji su zabrinuti zbog toga, a sportski direktor reprezentacije Stevan Stojanović pokušao je pojasniti da situacija i nije tako loša kako se čini.

'Što se tiče ozljeda Mitrovića i Vlahovića... Nije to ništa strašno, tu se radi o nogometnim ozljedama koje nisu zabrinjavajuće. Vjerujem da će do početka SP-a sve sanirati. Mislim da javnost ne treba biti zabrinuta kada su Mitrović i Vlahović u pitanju', kazao je Stojanović.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal