hoće li biti spreman?

Trener RB Leipziga otkrio u kakvom je stanju Joško Gvardiol: Izgleda kao boksač nakon 12 rundi, slomljen mu je nos...

10.11.2022 u 09:00

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol (20) ozlijedio se nakon samo dvadesetak minuta utakmice njegovog Red Bull Leipziga i Freiburga. Stradao je u sudaru sa suigračem Willijem Obranom, a s terena je izašao razbijenog nosa i s velikom oteklinom ispod lijevog oka

Šok i nevjerica, kako u redovima RB Leipziga, tako i za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića nakon što se u srijedu navečer ozlijedio Joško Gvardiol (20).

Hrvatski je reprezentativac stradao u skoku sa svojim suigračem Willijem Obranom. Sudarili su se glavama, a nakon toga su mu klupski liječnici nekoliko minuta pružali pomoć te je Gvardiol zbog ozljeda morao napustiti travnjak. Slomljen mu je nos, natečeno i zatvoreno je lijevo oko, a sumnja se i na potres mozga.

Da stvar bude još i gora Gvardiol nije ni trebao zaigrati na ovoj utakmici, ali njegov suigrač Diallo je na zagrijavanju osjetio bol u koljenu, pa je Joško neočekivano morao uskočiti od prve minute.

Nakon susreta oglasio se i trener RB Leipziga Marco Rose.

'Čuo sam od Joška da ima slomljen nos. I njegovo je oko jako natečeno. Izgleda poput boksača nakon 12. runde protiv jakog protivnika', slikovito je opisao Rose stanje našeg reprezentativca.

>> ozljedu Joška Gvardiola pogledajte OVDJE

Za sada se ne zna hoće li Gvardiol imati još nekih posljedica, liječnici su sumnjali i na potres mozga, no čini se da je naš reprezentativac ipak izbjegao najgore.

'Gvardiol je odmah odveden u bolnicu na daljnje pretrage. Ako dijagnoza slomljenog nosa ostane ista, ne bi mu bio ugrožen nastup na Svjetskom prvenstvu. Po potrebi i mogućnosti mogao bi igrati i s posebnom maskom', tvrde njemački mediji.

Standings provided by Sofascore