definitivno odlazi

Borna Sosa nakon Svjetskog prvenstva mijenja klub; poznato je koliko će Stuttgart zaraditi njegovom prodajom

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 08.11.2022 13:07
  • Objavljeno 08.11.2022 u 12:57
Bionic
Reading

Njemački mediji bliski momčadi Stuttgarta tvrde kako Borna Sosa (24) ove zime definitivno napušta klub. 'Švabe' zbog teške financijske situacije moraju prodati hrvatskog reprezentativca za kojeg se očekuje da će mu cijena dodatno skočiti nakon nastupa na SP-u u Katru

Lijevi bek Stuttgarta i hrvatske nogometne reprezentacije Borna Sosa (24) ove će zime promijeniti klub, barem tako tvrde njemački mediji bliski momčadi 'švaba'.

'Stuttgart zbog financijske situacije mora prodati Bornu Sosu te klub očekuje dobiti između 15 i 25 milijuna eura, ovisno o njegovom nastupu na Svjetskom prvenstvu', tvrdi njemački Sky.

Prema Transfermarktu Sosa vrijedi 20 milijuna eura, a to bi za Stuttgart bila fantastična zarada s obzirom na to da se klub nalazi u financijskim problemima. I ovog je ljeta klub pokušavao prodati našeg reprezentativca, zainteresirani su bili Manchester City, Bayern i West Hama, no nisu željeli platiti traženih 20 milijuna eura odštete.

Na samom kraju prijelaznog roka Sosa je pregovarao s Atalantom i Interom, ali do dogovora ipak nije došlo.

Ove je sezone Sosa za Stuttgart odigrao 12 utakmica u Bundesligi i Kupu te je upisao sedam asistencija, a ugovor sa 'švabama' ima do lipnja 2025. godine. Njemački mediji sad navode kako je dortmundska Borussija spremna na pregovore, ali 'žuto-crni' prije nego što krenu u kupovinu našeg reprezentativca moraju prodati portugalskog reprezentativca Raphaela Guerreira.

U isto je vrijeme Stuttgart zainteresiran za dovođenje hrvatskog stopera Jakova Medića (24), koji igra za St. Pauli, a njegova se tržišna vrijednost procjenjuje na dva milijuna eura.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal