frka u celticu

Drama u Škotskoj zbog igrača koji je prekršio pravila karantene; Vlada prijeti prekidom nogometnog prvenstva!

11.08.2020 u 11:33

Bionic
Reading

Škotska vlada je upozorila u utorak da bi mogla prekinuti novu nogometnu sezonu nakon što je branič Celtica Boli Bolingoli prekršio pravila karantene.

Bolingoli (25), koji je igrao na utakmici Celtica i Kilmarnocka (1-1) u nedjelju, nije bio u karanteni nakon što se vratio iz Španjolske.

Belgijanac se ispričao, kazavši kako je kriv jer je pogrešno procijenio, a Celtic je potvrdio da će provesti istragu. Zbog svega je zavladalo dramatično stanje...

'Trenutačno raspravljamo s klubom i Savezom kako bismo utvrdili prave činjenice', objavila je škotska vlada u priopćenju u utorak.

'Ako se potvrdi da još neki ozbiljan incident u škotskom nogometu s kršenjem protokola čime se riskira javno zdravlje, tada škotska vlada neće imati puno izbora nego da razmotri je li potrebna pauza u nogometu u Škotskoj.'

Utakmica Aberdeena i St Johnstonea je u petak odgođena jer su dva igrača bila pozitivna na COVID-19, a šest ih je u samoizolaciji.

  • +7
Koronavirus u Velikoj Britaniji Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Škotska premijerka Nicola Sturgeon smatra da Celtic i Aberdeen ne bi trebali igrati ovotjedne prvenstvene utakmice nakon što su igrači tih momčadi svjesno prekršili odredbe o karanteni.

'Najmanje što možemo učiniti je spriječiti Aberdeen i Celtic da igraju u sljedećem kolu. Možete to smatrati žutim kartonom. Sljedeći put ćete dobiti crveni karton, drugog izbora neće biti', izjavila je Nicola Sturgeon.