raspad sistema?

Drama u redovima prvaka; iz Cedevite odlaze predsjednik, sportski direktor, neki igrači...

24.10.2018 u 12:05

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite večeras od 19.30 sati igraju utakmicu Eurokupa protiv ruskog Lokomotiv Kubana, ali nema mira u redovima hrvatskog prvaka. Poraz od Cibone u ABA ligi te loš start u novu sezonu glavama su navodno platiti sportski direktor Matej Mamić te predsjednik kluba Mladen Veber...

Službene potvrde još nema, ali praktički je sve već odlučeno. Emil Tedeschi, vlasnik KK Cedevite, odlučio je kako nešto mora promijeniti te su prve žrtve pale u najvišim klupskim strukturama.

Tako će nakon punih 12 godina iz kluba odstupiti predsjednik Mladen Veber, a s njim odlazi i Matej Mamić koji je puno desetljeće bio na funkciji sportskog direktora.

Razlog njihovog odlaska su očajno loši rezultati Cedevite na startu nove sezone, posebice se to odnosi na regionalnu ABA ligu. Tedeschi insistira na osvajanju regionalnog natjecanja jer je to jedini put povratka Cedevite u najprestižnije košarkaško natjecanje, Euroligu.

Ovog ljeta je momčad potpuno internacionalizirana, stigao je španjolski trener Sito Alonso koji je prije dolaska u Cedevitu vodio - Barcelonu! Stigla je i 'hrpa' stranaca, većina odabrana u dogovoru odgovornog trojca kojeg su činili trener, sportski direktor te predsjednik kluba.

No, momčad nije 'zaživjela', igrači jednostavno nisu 'kliknuli', a kap koja je prelila čašu je poraz od slabašne Cibone u ABA ligi. Ne treba naglašavati kolika je razlika u kvaliteti i cijeni ovih momčadi, ali brutalno plaćeni košarkaši Cedevite pokleknuli su pred 'siromasima' Cibone.

  • +12
ABA liga, 4. kolo, KK Cibona - KK Cedevita Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Tu je Tedeschi konačno 'prelomio', prvi su stradali Mamić i Veber, upitno je hoće li ostati i trener Alonso (iako ima ugovor na dvije godine i poprilično paprenu otkaznu klauzulu!), a promjena će sigurno biti i u igračkom kadru. Već je sada jasno da zadovoljili nisu Cook, Aguilar, Magette...

Neslužbeno, u redove Cedevite trebao bi se vratiti Jacob Pullen, razigravač koji je u Zagrebu bio u sezoni 2015./2016., a kao mogući nasljednik trenera Alonsa spominje se trener druge momčadi Cedevite Slaven Rimac koji se dokazao na klupi Cibone. U igri je još jedan bivši trener Cedevite, Veljko Mršić, ali njega Tedeschi navodno vidi kao novog sportskog direktora...