sjajne vijesti

Sukno u bazenu; hrvatski kapetan i najbolji svjetski vaterpolist vratio se treninzima

24.10.2018 u 10:20

Bionic
Reading

Sandro Sukno (28) prošlog je listopada zbog problema sa srcem morao prekinuti karijeru. Sada je, nakon operacije i godine dana oporavka, najbolji svjetski vaterpolist i kapetan hrvatske reprezentacije na najboljem putu do potpunog povratka sportu

'On je sada u početnoj fazi treninga. Trenira jednom dnevno, lakšim intenzitetom. Idemo korak po korak i ne stvaramo nikakav pritisak niti očekujemo neki brzi povratak. Iz tjedna u tjedan ćemo kontrolirati situaciju i s obzirom na to pojačavati treninge. Njegovo je tijelo u dobrom stanju, ali postojala je pauza i zato idemo korak po korak', kazao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

Sukno je nakon teške dijagnoze raskinuo ugovor s talijanskim Pro Reccom te potpisao na tri godine s dubrovačkim Jugom. Sigurno će biti veliko pojačanje 'jugašima' u nastavku sezone.

'Svakog bi trenera na svijetu veselilo da u svojoj momčadi ima jednog Sandra Sukna. Svima je izuzetno drago, kako meni, tako i ostalim igračima, svima u Jugu, ali i građanima. Reakcije su izrazito pozitivne, a tako smo i očekivali', rekao je u razgovoru za Dubrovački dnevnik trener Juga.

  • +4
Sandro Sukno – jedan od najboljih vaterpolista svijeta Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Svi žele znati kad će se Sukno priključiti momčadi i napokon zaigrati.

'Nemamo nikakav vremenski okvir kad bi Sukno trebao zaigrati neku utakmicu za Jug. Radimo na njegovom povratku, ali nemamo nikakav određen datum kad bi on trebao zaigrati. S druge strane, imamo izuzetno dobru momčad', zaključio je Kobešćak.