červar nije sretan

Transfer koji je uzdrmao hrvatski rukomet; Jaganjac tvrdi: Želio sam doći u Zagreb, ali...

22.10.2018 u 16:28

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu. Izabranike Line Červara čekaju dvije utakmice kvalifikacija za EP 2020., prvo u četvrtak u Osijeku igraju protiv Švicarske, a potom u nedjelju 28. listopada gostuju u Belgiji. No, svi su s nestrpljenjem čekali dolazak Halila Jaganjca i njegov susret s izbornikom Červarom

Poprilična se prašina podigla posljednjih dana u hrvatskom rukometu. Klupske je vode uzburkao Halil Jaganjac (20), jedan od najnadarenijih mladih svjetskih rukometaša odlučio je napustiti skopski Metalurg i karijeru nastaviti u Hrvatskoj. Svi su očekivali kako će Jaganjac krenuti put PPD Zagreba (pregovarali su i ljetos!), u momčad koju vodi izbornik Lino Červar koji ga je i doveo u Metalurg.

No, umjesto da se ukaže na Trešnjevci, Jaganjac je 'zapeo' na pola puta do Zagreba. Na opće iznenađenje, Halil je na četiri godine potpisao za Nexe iz Našica! 'Gromovi' su tako dobili zvučno pojačanje s kojim će biti još konkurentniji, kako u domaćem prvenstvu, tako i u SEHA ligi te Kupu EHF-a.

Čelnici PPD Zagreba očito su 'izvisili', iako je pitanje koliko bi Jaganjac profitirao da je u ovom trenutku došao u Zagreb jer ne bi mogao igrati Ligu prvaka (već je nastupao za Metalurg). Bili su isprva 'zagrebaši' malo i povrijeđeni jer ljetos je Metalurg tražio puno više za Jaganjca nego što su ga sada prodali Našičanima, navodno za oko 120.000 eura odštete. Možda se malo uvrijedio i Lino Červar, ipak je Jaganjac 'njegovo dijete', jedan od onih kojima je dao priliku u klubu i reprezentaciji.

'Imam svoj stav o svemu tome, može taj moj stav nekome biti simpatičan ili ne, ali sada to ne želim gurati u prvi plan. Ovo je sada reprezentativna akcija, Halil Jaganjac nam je važan igrač, zato i je ovdje s nama. Sve ostalo u ovom trenutku je nebitno', kazao je Lino Červar i ostao 'zatvoren' do samog kraja:

'Ne mogu reći što osjećam. To je njegov izbor, svatko bira svoj put, pa tako i on.'

  • +20
EP u rukometu: Hrvatska - Češka Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

A što o svemu kaže Halil?

'Da, u igri je bio i PPD Zagreb, ali presudio je moj razgovor s čelnicima Nexea. Predsjednik Ergović prezentirao mi je planove i tu sam jednostavno vidio svoju priliku za napredak. Još sam vrlo mlad igrač, trebam što više igrati, a Nexe je s te strane bio najkonkretniji', kazao je Halil Jaganjac i nastavio:

'Sjajna je i sva 'vibra' oko kluba, Našice su malo mjesto, svi tamo žive za rukomet. Dobri smo u SEHA ligi, borimo se za Final Four, čekaju nas kvalifikacije za Kup EHF-a... Već sada Nexe ima jako dobru ekipu, a u budućnosti bi trebali biti još i jači.'

Što je presudilo? Što je to Nexe ponudio, a PPD Zagreb nije?

'O tim detaljima sada ne mogu govoriti. Nije na meni kao sportašu da pričam o tome. Činjenica je da mi je želja bila doći u PPD Zagreb, to je vrhunska sportska institucija, najbolja u hrvatskom rukometu, konstantna u Europi... No, ponavljam, kad sam čuo planove čelnika Nexea nisam imao razloga sumnjati u njihove namjere. Zašto ne dati priliku njima? Zašto ne podići kvalitetu rukometa u Hrvatskoj, zaoštriti konkurenciju u prvenstvu? Nadam se da će ovaj moj potez pridonijeti hrvatskom rukometu općenito', pojašnjava Halil. No, je li očekivao da će se oko njegovog transfera u Nexe podići tolika prašina?

  • +12
Kvalifikacijska utakmica za SP u rukometu, Hrvatska - Crna Gora Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Nisam očekivao toliki interes...', kaže Jaganjac i nastavlja:

'Iskreno, iznenadio sam se. A opet, ni ja sam nisam očekivao da ću završiti u Našicama. No, kad sam popričao s čelnicima kluba, kad sam čuo njihove planove... Razmišljao sam, vrtio 'filmove' i svaki je put ispalo da je Nexe u ovom trenutku za mene i moj igrački razvoj najbolja sredina.'

>> Otkrivamo zašto je najveći talent hrvatskog rukometa 'odbio' PPD Zagreb i pojačao Nexe

Svjestan je Halil da ga sada čeka puno veći pritisak, kako su novom klubu, tako i u reprezentaciji.

'Jasno mi je da sa svim ovim događanjima dolazi i određeni pritisak. Mlad sam igrač, to je činjenica, ali već sada imam dovoljno iza sebe, ako želim biti još bolji moram se znati nositi sa svakom vrstom pritisaka. Spreman sam na to', zaključio je Halil Jaganjac.