Golden Boy

Dragulji Dinama i Hajduka ispali iz konkurencije za najboljeg mladog igrača na svijetu, ali među najboljih 40 ostao je još jedan veliki hrvatski talent

16.09.2021 u 18:29

Bionic
Reading

U izboru talijanskog Tuttosporta je za najboljeg mladog nogometaša ostao je još Joško Gvardiol dok su sa skraćenog popisa izostavljeni Antonio Marin i Stipe Biuk

Prije 18 godina talijanski Tuttosport je pokrenuo izbor Golden Boy, za najboljeg mladog nogometaša koji će se održati i ove godine.

Prvotno je ugledni talijanski časopis odabrao 100 najboljih mladih nogometaša, a na tom popisu su bila trojica hrvatskih igrača: Joško Gvardiol, Antonio Marin i Stipe Biuk.

Popis je sada skraćen na 40 najboljih, a od Hrvata u igri je još uvijek jedino hrvatski reprezentativac Gvardiol, donedavni član Dinama, a danas igrač njemačkog Leipziga.

Slijedi glasovanje navijača te će ti glasovi biti združeni odluci eminentnih europskih sportskih dnevnih listova (Marca, La Gazzetta dello Sport, L'Equipe, Bild…) nakon čega će se dobiti najbolji u ovoj konkurenciji.

Prošle godine titulu Golden Boy je dobio Norvežanin Erling Haaland.