razlika je jasna

Transfer Lovre Majera još je jednom pokazao da je Dinamo lider na Balkanu; Srbi iskreno priznali da Zvezda i Partizan nisu ni blizu hrvatskog prvaka

21.08.2021 u 09:52

Bionic
Reading

Srpski Kurir divi se Dinamu nakon još jednog velikog transfera kakvog tamošnji klubovi mogu samo sanjati

Lovro Majer odlazi iz Dinama u Rennes u transferu vrijednom najmanje 15 milijuna eura što se uz razne bonuse može popeti za još nekoliko milijuna. Majerov transfer je odjeknuo i u regiji pa je tako srpski Kurir još jednom pohvalio Dinamovu sposobnost prodaje igrača.

U tekstu pod naslovom 'Zvezda i Partizan mogu samo sanjati ove cifre! Dinamo zaradio oko 175 milijuna eura od transfera u posljednjih pet godina!', Kurir nabraja sjajne poslove Modrih i ističe kako srpski klubovi nisu sposobni napraviti takve transfere.

'Dinamo je ostvario jedan od najvećih transfera u svojoj povijesti. Ispred Majera su samo Marko Pjaca za 23 milijuna, Luka Modrić za 22.5 milijuna, Dani Olmo za 22 milijuna i Joško Gvardiol za 19 milijuna eura. Dinamo je ovim transferom potvrdio da je klub koji uvjerljivo najbolje posluje u regiji. Vjerovali ili ne, Dinamo je u posljednjih pet godina kroz transfere zaradio oko 175 milijuna eura. U istom periodu su Zvezda i Partizan ostvarili transfere u vrijednosti od po 55 milijuna eura', piše Kurir.

Da je Majer kojim slučajem i bio u nekom od dva najveća srpska kluba i ostvario ovakav transfer, bio bi to rekordan transfer za oba kluba. Zvezda je rekord postavila kada je Goran Drulić još prije 20 godine otišao u Zaragozu za 13 milijuna eura, a Partizan je najviše zaradio kada je Mateja Kežman prelazio u PSV za 14 milijuna eura.