SJAJAN GOL MURIĆA

Dragulj koji je pobjegao Mamiću briljantno zabio za Ajax!

22.12.2015 u 10:21

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometaš Robert Murić postigao je impresivan pogodak u pobjedi Jong Ajaxa 2-0 protiv Volendama u 18. kolu druge nizozemske lige.

Bivši igrač zagrebačkog Dinama postigao je pogodak u 10. minuti utakmice, a bio je to njegov četvrti pogodak u 17 nastupa ove sezone u drugoj momčadi Ajaxa koja se natječe u Eerste Divisie. Bio je to dalekometni iznenadni udarac na koji gostujući golman nije uspio reagirati.

Na 2-0 je povisio Sam Hendriks iz jedanaesterca u 35. minuti utakmice. Kazneni udarac imali su i gosti, no Erik Schouten je u 79. minuti bio neprecizan s bijele točke.

Murić je stigao u Ajax u lipnju 2014. godine nakon što mu je istekao ugovor s Dinamom. U Maksimiru su pokušali stopirati transfer, a nakon što u tome nisu uspjeli Murića su prebacili u juniore, suspendirali ga, te uz pomoć HNS-a raskinuli profesionalni ugovor kako bi na snagu vratili onaj stari, stipendijski koji je trajao do lipnja 2015. Međutim, FIFA taj ugovor nije priznala i 'Kopljanici' su uspjeli registrirati mladog napadača.

Jong Ajax se nakon 18 kola nalazi na 12. mjestu sa 21 bodom, dok je Volendam na petoj poziciji sa 10 bodova više. U vodstvu je Sparta iz Rotterdama sa 42 boda.