WTA Dubai

Donna Vekić rastura! Šesti puta u karijeri pobijedila drugu tenisačicu svijeta!

20.02.2024 u 12:26

Bionic
Reading

Veliku je pobjedu u drugom kolu WTA 1000 turnira u Dubaiju ostvarila hrvatska tenisačica Donna Vekić, ona je sa 6-7(5), 6-3, 6-0 pobijedila drugu tenisačicu svijeta Arinu Sabaljenku

Bio je to osmi međusobni dvoboj u karijerama Hrvatice i Bjeloruskinje, a Vekić je samo potvrdila kako joj odgovara igrati protiv ove ugledne suparnice, pobijedila je šesti put. Ukratko, u zadnje vrijeme Vekić često igra u životnoj formi i najblaže rečeno - rastutra. A to je osjetila i Sabaljenka.

Prva je do breaka u meču došla Vekić, 31. na svijetu, koja je povela 2-1, ali je potom krenuo niz druge tenisačice na svijetu koja je okrenula u svoje vodstvo 5-3. Vekić se nakon toga uspjela vratiti. Izjednačila je na 5-5, a kod 5-6 je spasila vezane tri set lopte suparnice.

Sve je to na kraju bilo uzalud jer je hrvatska tenisačica ipak ostala za nijansu iza svoje suparnice u tie-breaku.

Drugi set počeo je breakom Sabaljenke, ali Vekić je tek tada krenula s najboljom igrom u meču. Potpuno je okrenula meč u svoju korist te je od 3-3 do kraja nanizala devet gemova protiv nedavne osvajačice Australian Opena. Sabaljenki je ovo bio prvi meč nakon što je obranila titulu pobjednice na Grand Slam turniru u Melbourneu.

U osmini finala Vekić će igrati protiv Rumunjke Sorane Cirstee koja je u drugom kolu nadjačala Ruskinju Veroniku Kudermetovu sa 6-1, 6-4.

Ranije tijekom utorka iz turnira je ispala i druga hrvatska tenisačica Petra Martić od koje je bolja bila Poljakinja Magdalena Frech sa 6-4, 1-6, 6-2.

WTA Dubai, 2. kolo:

  • Donna Vekić (Hrv) - Arina Sabaljenka (2) 6-7(5), 6-3, 6-0
  • Magdalena Frech (Polj) - Petra Martić (Hrv) 6-4, 1-6, 6-2