nije očekivao

Umjesto prekriženog Jarnija, HNS odabrao novog izbornika U-17 reprezentacije

20.02.2024 u 11:17

Bionic
Reading

Nakon što je Robert Jarni dobio otkaz izbornika hrvatske U-17 reprezentacije zbog neprimjerenih izjava u medijima, HNS je odlučio tko će vodi mlade nade

Podsjetimo, jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Robert Jarni razriješen je dužnosti izbornika hrvatske U-17 reprezentacije nakon neprimjerenih izjava u medijima. Te izjave 'neprimjerene' izjave su počele kad je rekao da će u dvoboju između Betisa i Dinama navijati za španjolsku momčad za koju je i igrao te je naglasio kako je usto hajdukovac.

>> Glas naroda o naglom otkazu Robertu Jarniju. Evo rezultata ankete

Ubrzo nakon toga krenuo je obračun s Brunom Petkovićem, koji ga je zbog te izjave nazvao klaunom. Jarni mu je ubrzo odgovorio i nakon toga stigao je otkaz od strane HNS-a…

Nekoliko dana kasnije stiglo je priopćenje kako je Hrvatski nogometni savez imenovao Marijana Budimira novim izbornikom hrvatske U-17 reprezentacije koju u ožujku čeka nastavak kvalifikacija za Uefino U-17 Europsko prvenstvo.

U dopisu piše kako se Budimir u sjedištu HNS-a sastao s predsjednikom Marijanom Kustićem, tehničkim direktorom Stipom Pletikosom te glavnim instruktorom Petrom Krpanom, s kojima se dogovorio o preuzimanju klupe hrvatske U-17 reprezentacije, na kojoj će naslijediti Roberta Jarnija.

'Nisam očekivao ovakav trenerski put, ali kada se otvorila ova mogućnost nisam morao previše razmišljati - Hrvatska je iznad svega, voditi jednu hrvatsku reprezentaciju glavni je cilj svakom treneru. Zahvaljujem predsjedniku Kustiću, Stipi, Petru i rukovodstvu Saveza na ukazanom velikom povjerenju. Ispred nas su kvalifikacije za Europsko prvenstvo u kojima imamo zahtjevnu skupinu, ali mi smo Hrvatska i u svakoj utakmici moramo težiti najboljem', kazao je novi izbornik hrvatskih kadeta, 43-godišnji Marijan Budimir.

Budimir je kao igrač nastupao za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a nakon igračke karijere ostvario je značajne uspjehe kao trener Hajdukovih juniora koje je, između ostaloga, odveo do finala Uefine Lige mladeži 2023. godine.

'Uvjeren sam da smo odabrali odlično rješenje za našu U-17 reprezentaciju jer se Marijan dokazao dosadašnjim radom s mlađim uzrastima. Pratili smo izbliza Hajdukove uspjehe u Ligi mladeži te nas raduje da smo uspjeli dovesti trenera čiji je rukopis bio itekako vidljiv u toj ekipi. Marijanu zahvaljujem što je prihvatio naš poziv te mu želim puno uspjeha u radu, pri čemu će imati maksimalnu podršku HNS-a i naše logistike. Mlađi uzrasti su HNS-u važan strateški prioritet, što pokazujemo i ovim imenovanjem', izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Podsjetimo, u našoj anketi na dan kad je Jarni dobio otkaz pitali smo vas: