WTA STUTTGART

Donna Vekić bila na pragu najveće pobjede u karijeri; prva igračica svijeta bila na koljenima, a onda...

26.04.2019 u 18:13

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić u petak je bila na pragu najveće pobjede u karijeri, nakon što je u četvrtfinalu WTA Premier turnira u Stuttgartu vodila sa 5-1 u trećem setu dvoboja protiv prve igračice svijeta Naomi Osake, ali je na kraju Japanka slavila sa 6-3, 4-6, 7-6 (4) i plasirala se u polufinale nakon dva sata i 18 minuta borbe

Do završnice drugog seta pobjednica posljednja dva Grand Slam turnira je bila vrlo precizna i Vekić je teško dolazila do prilike napraviti nešto više protiv servisa Osake. Međutim, u desetom gemu druge dionice Japanka je zaredala sa pogreškama i kumovala 'breaku' kojim je naša tenisačica izborila treći set.

Osaka je nastavila griješiti i na početku odlučujuće dionice, što je Vekić iskoristila te izgradila uvjerljivu, činilo se i nedostižnu prednost od 5-1. No, uslijedio je novi preokret. Japanka je prestala promašivati, a Vekić je u oba servisa za pobjedu propustila 30-15. Do meč-lopte nije stigla.

  • +4
Donna Vekić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Zadržala je servis za vodstvo 6-5, ali u 'tie-breaku' nije uspjela zadržati nalet Japanke koja je zavšnicu meča odigrala u skladu s reputacijom najbolje tenisačice svijeta u ovom trenutku pa je 22-godišnja Osječanka ostala bez pobjede nad svjetskim 'brojem 1'.

Osaka će u polufinalu igrati protiv bolje iz dvoboja Bjeloruskinje Viktorije Azarenke i Estonke Anett Kontaveit.