lovi treći naslov.u nizu

Dominacija Maxa Verstappena; u Japanu je u kvalifikacijama potukao konkurenciju

23.09.2023 u 10:14

Bionic
Reading

Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), vodeći u ukupnom poretku u Formuli 1, startat će s 'pole positiona' za Veliku nagradu Japana u nedjelju nakon što je imao najbolje vrijeme kvalifikacija u subotu na stazi Suzuka

"Bio je ovo nevjerojatan vikend do sada, posebno u kvalifikacijama, auto je bilo stvarno lijepo voziti," rekao je Nizozemac Max Verstappen, koji je bio najbrži na sva tri slobodna treninga.

Verstappenu je ovo ove sezone već deveti 'pole position' i na najboljem je putu da osvoji treći uzastopni naslov.

Pored njega će na startu u nedjelju biti Australac Oscar Piastri (McLaren), kojem je ovo bio najbolji rezultat u kvalifikacijama u njegovoj prvoj sezoni u Formuli.

Iz drugog reda startat će drugi McLaren Britanca Landa Norrisa, a iza njega će biti Ferrari Charlesa Leclerca. Meksikanac Sergio Pérez (Red Bull) startat će kao peti, ispred Španjolca Carlosa Sainza (Ferrari).

Ranije tijekom dana, prvi dio kvalifikacija (Q1) prekinut je desetak minuta nakon što je Logan Sargeant izletio sa staze.

Amerikanac, koji je neozlijeđen izbjegao svoj Williams, udario je u zid na izlazu iz zadnjeg zavoja i teško oštetio svoj bolid.