SUROVI PROFESIONALIZAM

Domagoj Duvnjak dotakao se mučne situacije koju nije mogao izbjeći: Mene je to jako pogodilo, ali morao sam igrati...

02.01.2021 u 17:40

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija zaputila se na pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se odigrati u Egiptu, a našu nacionalnu vrstu predvodit će kapetan Domagoj Duvnjak

Iako je godina bila teška, Duvnjak će je pamtiti po trofejima, uspjehom s reprezentacijom (srebro na Euru, a on je bio MVP turnira) i rođenju djeteta.

U razgovoru za RTL naš kapetan dotaknuo se i mučnih tema. Finale Lige prvaka, koju je i osvojio s Kielom protiv Barcelone, igrao je na dan kada se dogodio potres u Hrvatskoj koji je najteže pogodio Sisačko-moslavačku županiju

'Mene je to jako pogodilo i nije lagano igrati u takvim uvjetima. U glavi razmišljaš kako Hrvatska pati, no profesionalci smo i morali smo igrati', priznao je Duvnjak.

Iako je na terenu imao velikih uspjeha, bila je to sezona u kojoj je imao problema s ozljedom, a i korona je utjecala na cijelu sezonu.

'Svi smo jedva čekali okupljanje. Ovo je nešto posebno i jedva čekam pripreme. Osjećam se dobro, imao sam neke probleme zbog korone, ali to je normalno nakon 14 dana ležanja. Imao sam problema s kondicijom, krenuo sam sporo s kondicijskim trenerom i uspio sam se oporaviti', rekao je Duvnjak te dodao:

  • +16
Kiel - Barcelona 33:25 (finale Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

'Situacija u reprezentaciji nije lagana, vidjet ćemo što će biti sa ozlijeđenim igračima, ali mi smo uvijek jaki. Prvi plan je prenijeti četiri boda u drugi krug, a onda nam se otvara prilika za četvrtfinale. Nadam se da ćemo osvojiti medalju i jedva čekam da krene Svjetsko prvenstvo.'

Kao što je poznato hrvatska reprezentacija će u sklopu završnih priprema, uz treninge odigrati i dva susreta EHF EURO Cupa protiv Španjolske. Prvi je u Poreču 5. siječnja u 17.15 sati, a uzvratni 9. siječnja u Madridu u 18 sati.

U Poreču će se u poluvremenu susreta Hrvatska – Španjolska održati i kratka završna svečanost izbora najboljih hrvatskih rukometašica, rukometaša, trenera i sudaca Hrvatske za 2020. godinu. Nakon povratka iz Madrida reprezentacija će dva dana boraviti i trenirati u Zagrebu te 12. siječnja otputovati u Alexandriju.

Hrvatska se u prvom krugu Svjetskog prvenstva nalazi u skupini s Japanom, Angolom i Katarom. Tim redoslijedom će se i igrati susreti: 15.01. Japan, 17.01. Angola, 19.01. Katar. Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine idu dalje.

Inače, zbog situacije s koronom, Svjetska rukometna federacija (IHF) dopustila je svakoj selekciji da u Egipat može dovesti 20 igrača.