TRZAVICE MEĐU VELIKANIMA

Đokoviću ove riječi nisu najbolje sjele i morao je odgovoriti Nadalu i Federeru; evo tko je razlog

16.01.2019 u 15:24

Bionic
Reading

Bespotrebna napetost dogodila se na relaciji Novak Đoković – Rafael Nadal, a razlog je podrška čelnom čovjeku ATP-a

Ukratko, Đoković obnaša funkciju predsjednika Savjeta igrača i poznato je kako se nedavno sukobio s predsjednikom ATP-a Chrisom Kermodeom.

Navodno je Đoković predlagao promjene te je procurilo kako neće podržati Kermodea…

Nakon prvog meča na Australian Openu novinari su Nadala pitali je li o temi podrške predsjedniku ATP-a razgovarao sa Đokovićem, na što im je on rekao:

'Nisam više u Savjetu igrača niti ću ići k njima. Znate, oni koji su u Savjetu neka dođu kod mene i pitaju me za mišljenje. Kermode treba ostati na čelu ATP-ja, a mislim da česte promjene, za koje se Đoković zalaže, štete tenisu', kazao je Nadal kojeg je očito zasmetalo što se Savjet igrača na čelu s Đokovićem nije s njim konzultirao oko podrške Kermodeu.

Nepotrebna napetost, nedostatak komunikacije i krivi tajming doveli su zamalo do svađe…

Podatak kako je na Nadalovu stranu stao i veliki Roger Federer – koji je objasnio kako niti on nije konzultiran o stavu po pitanju predsjednika ATP-a - dovoljno govori.

'Zaista bi bio red da Rafu, 17-strukog osvajača Grand Slam turnia, po ovom pitanju netko konzultira', rekao je Federer.

Kako bi se smirila cijela situacija, koja je pomalo izgubila kontrolu, oglasio se i Đoković kazavši što je istina i što se točno događa po tom pitanju. Jasno je kako mu sve izrečeno nije najbolje sjelo...

'Najprije moram nešto razjasniti; nikakva odluka nije donesena i još uvijek nismo odlučili. Imamo dovoljno vremena', kazao je Đoković kojem očito nije najbolje leglo što su ga ni s čime izazvani prozvali Nadal i Federer.

  • +8
US Open: Đoković svladao Del Potra za 14. Grand Slam naslov Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Predstavnici Savjeta pričat će s Rogerom i s Rafom i s bilo kime zainteresiranim. Želim da se zna još nešto; Rafa je oduvijek bio uključen. Pričao sam s Federerom i Rafom više puta o ovome. Istina, oni nisu u Savjetu igrača, ali su jako važni, ključni igrači za odluke ovakve važnosti', dodao je Đoković kojeg su velikani, koji očito imaju drukčije informacije, napali ni s čime izazvani.