za naslov u new yorku

Đokoviću na putu do trećeg US Opena stoji Argentinac Del Potro, a to znači...

08.09.2018 u 09:08

Bionic
Reading

Tenisači su u petak odrdaili polufinalne oglede na US Openu, nakon kojih smo doznali da će se u nedjeljnom finalu za naslov boriti Srbin Novak Đoković i Argentinac Juan Martin del Potro

Najbolji srpski tenisač i bivši svjetsko br. 1, Novak Đoković osmi put se plasirao u finale US Opena, nakon što je u polufinalu lakoćom pobijedio Japanca Keija Nishikorija i slavio je s uvjerljivih 6:3, 6:4, 6:2! Za naslov u New Yorku će se boriti protiv Juana Martina del Potra.

  • +3
ATP Queens, finale: Marin Čilić - Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Đoković je nastavio pohod k tituli na posljednjem grand slam turniru sezone na siguran način! Pokazao je da je odlično tempirao formu, da u završnici turnira igra svoj najbolji tenis, te je lagano došao i do šeste uzastopne pobjede.

Odigrao je Đoković odličan meč i protiv Nishikorija, protivniku dozvolio svega dvije break lopte, ali Japanac ni jednu nije iskoristio, a kada je takav odnos snaga na terenu, onda Đoković ne može izgubiti. Tako je došao do treće pobjede ove sezone protiv borbenog protivnika i novog finala US Opena!

U drugom polufinalu vidjeli smo možda i neizvjesniji dvoboj, no nažalost, zbog ozljede koljena španjolskog tenisača Rafaela Nadala, on je pri rezultatu 6:7, 2:6 za Juana Martina del Potra, bio prisiljen predati meč.

A kada pogledamo međusobni skor ova dva tenisača, nije teško zaključiti da je Đoković veliki favorit. Naime, u 18 ogleda, 14 puta slavio je srpski tenisač, s time što su i posljednja tri otišla na Đokovićevu stranu.

Đoković je dosad US Open osvajao 2011. i 2015. godine, dok je Argentinac slavio 'davne' 2009. godine.