loš tretman

Đoković i njegovi odvjetnici ipak podižu tužbu protiv Australije; evo koliko milijuna traže i zašto

20.01.2022 u 11:41

Bionic
Reading

Kao što se moglo i očekivati, odvjetnički tim Novaka Đokovića, nakon poniženja i deportacije iz Australije, sprema tužbu

Doznaje se da odvjetnički tim Novaka Đokovića radi na tužbi protiv Australije, vrijednoj navodno ukupno oko šest milijuna australskih dolara (oko 3,83 milijuna eura).

>> Britanski mediji okomili su se na Novaka Đokovića, ali ih je zato 'ušutkala' njihova ljubimica: Tužno, željela sam biti dio povijesti!

Sve je to posljedica tretmana vlasti prema Đokoviću te ukidanja vize u dva navrata, suđenja dan uoči početka turnira i na koncu deportacije iako je imao garanciju Teniskog saveza Australije da će igrati nakon što je dobio liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa.

Poznato je da su vlasti strpale Đokovića u hotel Park u Melbourneu s ostalim migrantima, u kojem je imao jako loše uvjete.

'Njegova majka opisala je kakve je užasne uvjete imao te da je sve puno buba. Bio je ponižen i uskraćena su mu ljudska prava. Da, treba podići tužbu', mišljenja je poznati britanski odvjetnik Toma Fila.

U tužbi koja se sprema iznos od 2,875 milijuna australskih dolara (oko 1,8 milijuna eura) naveden je jer upravo toliko dobiva pobjednik Australian Opena, na kojem je Đoković trebao braniti titulu pobjednika.

No nakon punih 13 dana neizvjesnosti i lošeg tretmana Đoković je, kao što je poznato, deportiran. Odradio je tek nekoliko treninga, a nakon toga drugi put ukinuta mu je viza.

Đokovića čeka vrlo neizvjesna i turbulentna godina jer su i s ostalih najvećih turnira najavili da će na njima moći igrati isključivo cijepljeni igrači. To odnedavno vrijedi za Roland Garros, a otprije je poznato da vrijedi za US Open te za Wimbledon.

Dakle ostaje vidjeti hoće li Đoković i dalje odbijati cijepljenje te što može u mjesecima koji dolaze napraviti po tom pitanju kada su posebne liječničke dozvole (izuzeća) u pitanju.

U cijeloj ovoj čudnoj priči treba reći kako je u medijima odjeknula vijest da je Đoković preuzeo dansku farmaceutsku tvrtku koja se bavi razvojem lijeka protiv covida. Tako se doznaje da je u kompaniji QuantBioRes kupio čak 80 posto udjela još u lipnju 2020., otkrio je glavni izvršni direktor te kompanije Ivan Lončarević.

  • +4
Novak Đoković na treningu u Australiji Izvor: Profimedia / Autor: Kelly Defina / AFP / Profimedia