PRVA HNL - 15. KOLO

Dok se čeka Grant, Miše niže uspjehe

28.11.2008 u 16:04

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 15. kola Prve HNL nogometaši Hajduka na Poljudu su pobijedili Rijeku sa 2:0. Ovim trima bodovima, Splićani su se još više približili Dinamu, dok Rijeka već petu utakmicu ne zna za pobjedu

Splitski Hajduk rutinski je stigao do pobjede nad Rijekom i, zaradivši tri nova boda, približio se vodećem Dinamu na samo 'minus jedan'. Istina, Dinamo ima utakmicu manje, ali sasvim sigurno, s ovim manjkom na Poljudu se lakše diše.

Rijeka je na Poljud doputovala bez nekolicine važnih igrača, ali igrom kojom se predstavila, taj izostanak nije bio toliko uočljiv.

Međutim, baš su Riječani pomogli domaćinima da stignu do vodstva. Točnije, Bodrušić koji je nespretnom intervencijom glavom gurnuo loptu u mrežu svoje ekipe. Nesretni trenutak za riječke 'bijele' dogodio se već u osmoj minuti utakmice, što je demotiviralo goste.

I dok su se gosti pokušavali pribrati, domaćini su jurnuli po drugi pogodak. Doduše, ne osobito silovito, ali dovoljno da se može reći da je Hajduk imao inicijativu.

U 24. minuti, taj pritisak urodio je plodom, a u akciji iz koje je Hajduk stigao do 2:0 sudjelovali su Bartolović, kao asistent te Senijad Ibričić, kao strijelac.

Do kraja poluvremena, više većih prigoda nije bilo, ali svakako je ostao zapamćen potez Nikole Kalnića, koji je u 41. minuti izveo 'škarice'.

U drugom dijelu, Rijeka je zaigrala nešto otvorenije, mogli bismo reći čak i opasnije. Međutim, pogodak koji bi je vratio 'u igru' ipak nije stigao.

Dodatni impuls mogao im je biti i drugi žuti, tj. crveni karton Striniću, ali budući da je on stigao u 82. minuti, taj brojčani višak i nije se previše osjetio.

HAJDUK - RIJEKA (2:0)
1:0 Bodrušić - autogol (8')
2:0 Ibričić (23')