imaju 14 grand slamova

Dodig i Mladenović potukli konkurenciju pa se emotivno obratili publici: Na nevjerojatan način smo završili naš prvi zajednički nastup

28.01.2022 u 10:25

Bionic
Reading

Nakon što je na Australian Openu hrvatski tenisač Ivan Dodig u paru s francuskom tenisačicom Kristinom Mladenović osvojio svoj šesti grand slam naslov u karijeri bilo je zanimljivo čuti prve reakcije

Za Ivana Dodiga ovo je bio ukupno četvrti naslov u konkurenciji mješovitih parova, a u paru s francuskom tenisačicom Kristinom Mladenović bili su bolji 6-3, 6-4 od australske kombinacije Jaimee Fourlis - Jason Kubler.

'Ovdje uvijek igram dobro. Eto, prošle godine sam osvojio naslov u parovima, a sada u miksu i zaista je lijepo vratiti se ovdje', kazao je Ivan Dodig, u TV prijenosu Eurosporta, nakon što je osvojio još jedan grand slam naslov u karijeri.

'Hvala vam svima što ste došli na meč i na cijeli ovaj turnir. Svi znamo da živimo u teškim vremenima, a vi ste ovdje u Australiji imali stvarno jako teško razdoblje. Svi se mučimo s ovim što se događa i zbog toga je sve ovo fantastično. Lani sam igrao ovdje kada nije bilo publike, a sada je ipak bilo puno bolje. Navijači su odlični', dodao je Dodig, a dobio je nagradu od 111 tisuća američkih dolara.

Gledateljima se nakon pobjede obratila i presretna Kristina Mladenović, podrijetlom s ovih prostora. Balkanska krv i mentalitet napravili su svoje i potukli su konkurenciju.

'Znate, zaista nemate pojma koliko dugo smo se Ivan i ja dogovarali i slali si poruke da konačno zaigramo zajedno. Eto, to se dogodilo i na nevjerojatan način smo završili naš prvi zajednički nastup. Hvala ti, Ivane, što si igrao sa mnom!' kratko je rekla Mladenović, kojoj je ovo bio ukupno osmi grand slam naslov u karijeri i treći u konkurenciji mješovitih parova. Emotivno za oboje, nema što.