FORMA ŽIVOTA

Dodig bez problema osigurao šlager

03.02.2011 u 20:11

Bionic
Reading

Ivan Dodig će se protiv slavnog imenjaka Ljubičića boriti za prvo polufinale ATP turnira u karijeri. Iako je pred njim golem izazov, u prva dva kola dokazao je da ga se ne smije otpisati

Dodig je jedini igrač u Zagrebu koji je u prvom kolu izbacio nositelja, a u nastavku turnira je novom uvjerljivom pobjedom protiv Marčenka dokazao da je dosegnuo vrhunsku formu.

Marčenko ga je lani izbacio u Zagrebu u drugom kolu, ali u zadnjih 12 mjeseci situacija se promijenila i Dodig je pronašao lijek za žilavog Ukrajinca. U prvom setu ga je nadigrao, dok se u drugom vodila veća borba. Uzeo je servis Marčenku, ali ga odmah i izgubio, da bi kod 4:3 povezao dva gema i ušao u drugo četvrtfinale Zagreba u karijeri.

Za prvo polufinale u karijeri ovaj Međugorac će igrati protiv Ljubičića, od kojega je u oba dosadašnja službena ogleda izgubio. Ipak, oba meča su bila neizvjesna, pred nama je šlager pojedinačnog dijela ovoga turnira. Ukupno gledano, Ivaniševićev povratak u parovima nije nadmašen i tako će i ostati.

'Bilo bi lijepo da konačno mogu četvrtfinale odigrati protiv nekoga tko nije Hrvat. Ljubičića dobro poznajem, treniramo zajedno i to će svakako biti tvrd meč. Pokušat ću naći neko iznenađujuće oružje protiv Ljubičića, ali je on svakako favorit i bit će teško doći do polufinala. Ako ništa, gode mi pohvale od Ljube, ali i i Gorana Ivaniševića o mojoj igri, a svjestan sam da ću morati još naporno raditi za ostvarenje svojih ciljeva. Za početak bi bilo sjajno doći u prvo polufinale u karijeri', zaključio je Dodig.