NAJBOLJI CENTAR IGARA

Dobud: Dream team je samo jedan, mi smo 'samo' nedodirljivi

13.08.2012 u 17:57

Bionic
Reading

Era izbornika Ratka Rudića dobila je jasne konture. Nakon svjetskog i europskog zlata vaterpolisti su uzeli i olimpijski naslov i postali prva hrvatska selekcija s tim ostvarenjem

Nikša Dobud je tijekom čitavog turnira, uz svesrdnu pomoć Igora Hinića, dominirao pred protivničkim vratarima, izborio gomilu isključenja i peteraca i proglašen je najboljim centrom vaterpolskog turnira.

'Iskreno, nemam baš hrabrosti uspoređivati ovu momčad s onim originalnim američkim košarkašmim Dream Teamom, ali da je bilo briljantno u Londonu, to je svakako istina. Bili smo spremni, bili smo pravi u pravom trenutku i sve sad izgleda jako lagano. no iza uspjeha stoji puno rada, puno odricanja proteklih godina', kazao je Dobud novinaru tportala, a na pitanje o sedam Dubrovčana u reprezentaciji, kratko je kazao:

'To je stvarno fenomen, da grad od samo 30.000 ljudi ima sedmoricu olimpijskih pobjednika, a još četvorica su prošla s nama cijele pripreme za Olimpijadu, ali su nažalost otpali sa spiska za London. I sami znate kako vaterpolo u dubrovniku nije samo sport, nego i način života i mislim da u tome leži tajna dubrovačkog uspjeha'.

Evo i cijelog intervjua s našim zlatnim Nikšom Dobudom.