VN SAKHIR

Dobio bolid od Lewisa Hamiltona pa potukao konkurenciju na oba slobodna treninga; Valtteriju Bottasu sigurno nije ugodno...

Bionic
Reading

Britanski 22-godišnji vozač Formule 1 George Russell, koji mijenja Lewisa Hamiltona za upravljačem Mercedesa na Velikoj nagradi Sakira u Bahrainu, bio je najbrži na oba slobodna treninga održana u petak

Russell se u svjetskom prvenstvu natjecao kao vozač Williamsa, ali je za ovu utrku ustupljen Mercedesu, pod čijim je patronatom, jer je Lewis Hamilton bio pozitivan na testiranju na novi koronavirus.

Na kraćoj stazi od prošlotjedne trase korištene na Velikoj nagradi Bahraina Russellov najbrži krug na prvom treningu bio je 54 sekunde i 546 tisućinki, a na drugom je treningu bio sporiji za 167 tisućinki (54.713 sekundi). No, sporiji su bili i ostali konkurenti.

  • +6
Trening VN Sakhir, 2020. Izvor: EPA / Autor: Bryn Lennon / Pool

Oba puta je drugo vrijeme imao Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu, koji je na prvom treningu zaostao za Russellovim najboljim krugom za 176 tisućinki, a na drugom je smanjio zaostatak na 128 tisućinki.

Treće vrijeme drugog treninga postavio je Meksikanac Sergio Perez u Racing Pointu (54.866), a četvrti je bio Francuz Esteban Ocon u Renaultu (54.940). Finac Valtteri Bottas je nakon četvrtog mjesta na prvom treningu, drugi završio na 11. mjestu (55.321).

Subotnje kvalifikacije su na rasporedu od 18 sati, a nedjeljna utrka, predzadnja u ovoj sezoni, započet će u 18.10 sati.

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u i pratite sve utrke Formule 1. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u OVDJE.