NEMA ZA TO MILOSTI

Disciplinski sudac izrekao jednu od najvećih kazni ove sezone, a nastradao je Hajduk; evo što se sve stavlja na teret splitskom prvoligašu

29.09.2021 u 20:20

Bionic
Reading

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige i Druge HNL, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama s utakmica 10. kola HT Prve lige i sedmog kola Druge HNL

HNK Hajduk kažnjen je s 50.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Lokomotiva. U 41. minuti sa sjeverne tribine stadiona od strane pripadnika Torcide čulo se neprimjereno skandiranje 'Ubij, ubij, ubij Bebeka', koje je djelomično prihvaćeno od preostale publike na stadionu.

U 70. minuti na sjevernoj tribini zapaljeno je 20 baklji, od kojih su dvije bačene na tartan stazu, a jedna na rub terena za igru. U 75. minuti na istoj tribini zapaljene su još tri baklje te jedna dimna kutija bez bacanja s tribine. Po završetku utakmice uslijedilo je kolektivno skandiranje publike na cijelom stadionu 'Ubij, ubij Bebeka'.

NK Hajduk - NK Lokomotiva 1:0 sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

NK Gorica kažnjen je s 5.000 kuna uslijed pet javnih opomena i jednog isključenja (čl. 54. DP HNS-a ) tijekom utakmice Gorica - Rijeka.

NK Lokomotiva kažnjen je s 5.000 kuna uslijed šest javnih opomena (čl. 54. DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk - Lokomotiva.

Younes Delfi kažnjen je s 4.000 kuna i jednom utakmicom neigranja zbog prekršaja nad igračem u izglednoj poziciji za postizanje pogotka (čl. 51. DP HNS-a) tijekom utakmice Gorica - Rijeka.

  • +9
NK Gorica - NK Rijeka, HT Prva liga, 26.9.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Julian Gonzalo Gamarra Leyton (Inter Zaprešić) kažnjen je jednom utakmicom neigranja zbog sprečavanja povlačenjem za dres protivničkog igrača u izglednoj poziciji za postizanje pogotka (čl. 51. DP HNS-a) tijekom utakmice Inter-Zaprešić - Dugopolje.

NK Osijek II kažnjen je s 2.000 kuna uslijed pet javnih opomena i jedne opomene na klupi (čl. 67. DP HNS-a) tijekom utakmice Orijent 1919 - Osijek II.

NK Dugopolje kažnjen je s 2.000 kuna uslijed pet javnih opomena (čl. 67. DP HNS-a) tijekom utakmice Inter-Zaprešić - Dugopolje.

NK Rudeš kažnjen je s 2.000 kuna uslijed šest javnih opomena i jedne opomene na klupi (čl. 67. DP HNS-a) tijekom utakmice Dinamo II - Rudeš.

NK Croatia (Z) kažnjen je s 2.000 kuna uslijed pet javnih opomena i jedne opomene na klupi (čl. 67. DP HNS-a) tijekom utakmice Croatia (Z) - Opatija.