KAOS U NAŠEM NOGOMETU

HNS pokrenuo disciplinski postupak protiv Ivana Bebeka, a traži se i hitno očitovanje šefa Komisije sudaca Brune Marića; ako se snimka pokaže autentičnom bit će svega...

29.09.2021 u 17:11

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez izdao je priopćenje za javnost povodom medijskih objava o sucu Ivanu Bebeku

'Nakon objavljene audio snimke suca Ivana Bebeka, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, odmah je zatražio pokretanje disciplinskog postupka protiv Ivana Bebeka, kao i hitno očitovanje o ovoj snimci od strane Ivana Bebeka te predsjednika Komisije nogometnih sudaca Brune Marića. Hrvatski nogometni savez pravodobno će obavijestiti javnost o ishodu disciplinskog postupka protiv Ivana Bebeka', stoji u priopćenju.

Podsjećamo, pojavila se snimka nepotvrđene autentičnosti u kojoj sudac utakmice Hajduk – Lokomotiva (1:0) Ivan Bebek komentira svoju odluku.

'Blaž Duplančić je jedno obično štene, koje je bilo oslobođeno tjelesnog. Kažem ti, ta situacija, Livaja se okreće, ovaj diže ruke, dolazi do nekog kontakta po nozi, ali Livaja svoju desnu nogu gura malo u desno, onda dođe do kontakta i onda se ta noga odbije od tog kontakta i sam sebi zapne nogu. Da, kontakt, ali lagani kontakt i onda on sam sebi zapne nogu. To što je on sam sebi zapeo nogu, to bi i bio penal da Livaja nije u principu u svojoj kretnji, jednako kako je ovaj došao do Livaje, došao i on do njega. Tako da to meni nije kazneni udarac i ne može biti kazneni udarac. Odnosno, ako ga sviraš, može proći, ali mislim da to nije kontakt za prekršaj. A ako ćemo mi ići eto tako, da bi zadovoljili Hajduk ili navijački puk Hajdukov, da ne bi oni onda mijaukali, onda najbolje da krenemo utakmicu s 2:0 na Poljudu pa onda nastavimo dalje, da možemo normalno suditi, to mi je degutantno. Ali, recimo, pričao sam s pet splitskih novinara i oni kažu da njima isto to nije dovoljno za kazneni udarac. Normalno, oni to nemaju muda napisati. Blaž Duplančić je to što je, uvijek je bio isti takav i on će umrijet takav, to je jedno obično sme..e. Onaj tko je malo duže u nogometu, već je navikao na iste scenarije iz ove kuhinje dolje. Ma, nemam se više snage ni živcirati, da ti budem iskren', rekao je Bebek, a prenosi Slobodna Dalmacija.

NK Hajduk - NK Lokomotiva 1:0 sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Inače, Hajduk je na kraju pobijedio Lokomotivu, no trenutak iz devete minute izazvao je bijes navijača splitskog kluba. Livaja je primio loptu i krenuo na gol, a onda ga je De Haas zaustavio, prvo rukama, a onda i nogom. Hajdukov napadač je prosvjedovao, no sudac Bebek nije dosudio kazneni udarac, a njegovo mišljenje dijelio je i VAR sudac Tihomir Pejin.

  • +11
NK Hajduk - NK Lokomotiva; HT Prva liga, 26.9.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

'Trebao je biti dosuđen penal za Hajduk. Igrač je sapleo Livaju, koji je bio u prilici. Nije bilo jako saplitanje, ali kriterij mora biti takav. Bebek nije mogao gledati ovu situaciju. Svima je dao do znanja da je vidio što se dogodilo i pravovremeno dao do znanja da za njega kaznenog udarca nema. U ovom slučaju on mora prenijeti informaciju u VAR-sobu što je vidio i na koji način. Ako VAR-sudac te činjenice potkrijepi, onda mu se ne smije dati druga prilika za drugu provjeru', komentirao je u emisiji Stadion Marijo Strahonja.