NAPAD NA LIGU PRVAKA

Dinamu se sada i sreća osmjehnula; doznali su iz Češke vijest koja je izazvala euforiju u klubu

20.05.2019 u 10:32

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama u nedjelju su dobili odličnu vijest iz Češke. Naime, nakon remija praške Slavije kod Banika iz Ostrave, Slavia je osigurala naslov prvaka ispred plzenske Viktorije

A zašto su to dobre vijesti za Dinamo? Zato što će Bjeličina momčad u zadnjem, četvrtom pretkolu Lige prvaka imati status nositelja! Za ovu generaciju Dinama Liga prvaka nikad nije bila bliže, a malo je reći kako je ova vijest izazvala euforiju u klubu jer se smiješi rekordna zarada. Pitanje je samo u kojem će Dinamo sastavu igrati i hoće li uspjeti zadržati nositelje igre.

S obzirom na to da je ždrijeb na rasporedu 5. kolovoza, odnosno prije no što se igra prva utakmica trećeg pretkola, vjerujemo da će Dinamo bez problema proći i prethodne prepreke.

Ždrijeb za 2. pretkolo Lige prvaka je 18. lipnja, a među potencijalnim Dinamovim protivnicima su norveški Rosenborg, finski Helsinki, irski Dundalk, luksemburški Dudelange, ali i možda najneugodniji Slovan Bratislava.

  • +5
HT Prva liga, 34. kolo: Dinamo - Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Ne sumnjamo u Bjeličinu momčad, već smo uvjereni da će proći u 3. pretkolo. A tu će biti i puno opasniji suparnici jer među klubovima koji nisu nositelji su ciparski APOEL, grčki PAOK, stari znanac 'modrih', slovenski Maribor, ali i beogradska Crvena zvezda.

Ipak, s iskustvom skupljenim ove sezone u utakmicama Europske lige, vjerujemo da će Dinamo doći do play-offa, u kojem zbog svog statusa nositelja neće igrati protiv iznimno jakog Ajaxa, ali i Celtica i Kopenhagena.

Mogući suparnici su Young Boysi, praška Slavia te Astana ili BATE Borisov ili njihovi suparnici iz prethodnog pretkola.

Ždrijeb za play-off Lige prvaka je 5. kolovoza, prve utakmice na rasporedu su 20. i 21. kolovoza, a uzvrati 27. i 28. kolovoza.