prođe li mađare...

Dinamu na putu do LP-a stoje 'stare mušterije' ili klub s kojim nikad nije igrao

05.08.2019 u 12:55

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama će u slučaju pobjede nad mađarskim Ferencvarosom za mjesto u skupini Lige prvaka igrati protiv boljeg iz dvoboja slovenskog Maribora i norveškog Rosenborga, odlučeno je ždrijebom u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Prve utakmice doigravanja za Ligu prvaka na rasporedu su 20. i 21. kolovoza, a uzvrati će biti odigrani 27. i 28. kolovoza.

Bolji iz dvije utakmice plasirat će se u grupnu fazu Lige prvaka, dok će poraženi biti uvršteni u ždrijeb skupina Europske lige.

Ždrijeb skupina Lige prvaka bit će održan u Monte Carlu u četvrtak, 29. kolovoza, s početkom u 18 sati, dok će skupine Europske lige biti određene dan poslije na istom mjestu, s početkom ždrijeba u 13 sati.

Pobjednik para Dinamo - Ferencvaros izvučen je kao prvi, a mogući suparnici bili su švicarski Young Boys, praška Sparta i pobjednici dvoboja 3. kola kvalifikacija između ciparskog APOEL-a i Azerbajdžanskog Qarabaga te slovenskog Maribora i norveškog Rosenborga, koji su na kraju i dopali hrvatskog prvaka.

Dinamo je protiv Maribora već igrao dvaput u kvalifikacijama Lige prvaka i oba puta prošao. U sezoni 2003./04. Dinamo je slavio na Maksimiru sa 2-1, a u Ljudskom vrtu je bilo 1-1 te su Zagrepčani prošli u 3. kolo kvalifikacija. Devet godina poslije Maribor je stajao Dinamu kao zadnja prepreka na putu do skupina Lige prvaka i opet su Zagrepčani bili uspješniji ostvarivši pobjede u obje utakmice, 1-0 u Mariboru te 2-1 u Zagrebu.

Budu li Zagrepčani za suparnika dobili Rosenborg, to će im biti prvi sraz s norveškim prvakom.

Put prvaka

  • DINAMO (HRV) / Ferencvaros (Mađ) - Maribor (Slo) / Rosenborg (Nor)
  • CFR Cluj (Rum) / Celtic (Ško) - Slavia Prag (Češ)
  • Young Boys (Švi) - Crvena zvezda (Srb) / Kopenhagen (Dan)
  • APOEL (Cip) / Qarabag (Aze) - PAOK (Grč) / Ajax (Niz)

Ligaški put

  • Basel (Švi) / LASK (Aut) - Club Brugge (Bel) / Dinamo Kijev (Ukr)
  • Istanbul Bašakšehir (Tur) / Olympiacos (Grč) - Krasnodar (Rus) / Porto (Por)