LIGA PRVAKA mladih

Dinamovi juniori dugo su odoljevali u Salzburgu, ali su na kraju ipak upisali i drugi poraz

05.10.2022 u 16:32

Bionic
Reading

Mlada Dinamova momčad koju vodi Ivan Senzen doživjela je i drugi poraz u E skupini juniorske Lige prvaka. Ovog puta od Modrih bolji su bili igrači RB Salzburga, koji su slavili 2:0

Na stadionu Grödig od prve se minute igrala iznimno čvrsta i fizički zahtjevna utakmica s minimalnim brojem prigoda pred vratima pa se mreže do predaha nisu zatresle.

U drugom poluvremenu na terenu se odvijao sličan scenarij, no dvadesetak minuta prije kraja utakmice Salzburg je uspio doći do vodstva. Sulzbacher je u 71. minuti s centra prebacio obranu Dinama, a pred vratarom Pršljom najbolje se snašao napadač Konate, koji je pak prebacio našeg čuvara mreže i poentirao za vodstvo domaćina.

Kako prenosi službena stranica GNK Dinama, ritam utakmice nakon toga je znatno usporio, a rezultat se više nije mijenjao do sudačke nadoknade kada je nakon prekršaja na desnoj strani šesnaesterca loptu namjestio Tolgagan Sahin i preko živog zida pogodio mrežu Dinama za konačnih 2:0.

Dinamo je sada na ljestvici svoje skupine na trećem mjestu s tri osvojena boda, prvo mjesto drži Milan s pet bodova, koliko ima i drugoplasirani Salzburg.

Na začelju grupe je Chelsea s jednim bodom. Treće kolo će se kompletirati kada Chelsea i Milan završe svoj međusobni dvoboj.

Sljedeći susret momčad Ivana Senzena očekuje već za šest dana, u utorak 11. listopada kada će Salzburg u sklopu 4. kola grupne faze natjecanja UEFA Youth League gostovati u Kranjčevićevoj.