MARIĆ PRIZNAO

Dinamov sportski direktor otvoreno o Petkoviću i Baturini: Moramo biti svjesni...

27.05.2024 u 05:43

Bionic
Reading

Dinamo je osvojio trostruku krunu. No, kako je izgledalo jesenas, te na kraju prvog dijela sezone, tek su rijetki vjerovali u ovakav uzlet Modrih.

Matematički Dinamo je još u 34. kolu postao novi stari prvak SuperSport Hrvatske nogometne lige. A u nedjelju su si trener Jakirović i igrači priuštili zabavu i veselje. Nije ga pokvario ni remi 3:3 s najlošijom momčadi lige, Rudešom.

Jer što su Modri sve preživljavali tijekom sezone... Osim (loših) rezultata, bilo je i puno kadrovskih promjena. Od onih na trenerskoj klupi, potom i u predsjedničkoj fotelji, ali sada bi napokon trebalo biti jasno tko je kome odgovoran i tko je zadužen za koji sektor.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Možda i najvažniju funkciju u klubu sada ima Marko Marić, koji je sportski direktor. I zadužen je za prodaju, odnosno kupovinu igrača.

'Dojmovi su predivni, rezultatski smo ostvarili uspjeh, ali ne smijemo zaboraviti kako je tekla sezona. Dinamu je prioritet da ostvari što bolje rezultate u Europi. Sjetimo se početka, i one kobne utakmice protiv AEK-a. Rekao bih da je ova sezona bila slična onoj 2016/17, kada smo pred Europu prodali Marka Pjacu i Marka Roga. Ove sezone to su bili Ivanušec, Livaković i Šutalo. I za mnogo jače momčadi, kada prodaju stožerne igrače, stiže tranzicijska sezona, koja donosi puno uspona, padova i nepoznanica. Sve u svemu, rezultatski smo zadovoljni, ali to kako smo igrali nije nešto što bi trebali priželjkivati u budućnosti', naglasio je Marko Marić.

Otkrio je kako je želja kluba promocija što većeg broja mladih igrača, ali i pronalazak kluba partnera, u kojem bi se mladi igrači razvijali.

Ono što najviše zanima Dinamove igrače, pitanje je budućnosti Brune Petkovića i Martina Baturine i može li ih Dinamo zadržati.

'Svi mi moramo biti svjesni da u određenom trenutku, i bez obzira koliko volio klub, odnosno koliko velike bile financijske mogućnosti, sve su to sportaši. I Martin Baturina u jednom će trenutku odlučiti da želi igrati nogomet na razini više i da se želi razvijati. Nije upitno da ih Dinamo želi zadržati, ali pitanje je kada je adekvatni trenutak da nastave sa svojim razvojem. Tu prije svega mislim na Martina Baturinu. Bruno Petković je nešto stariji, ali isto postoji trenutak kada će možda odlučiti da nastavi svoju karijeru negdje drugdje. Ali, naravno, nitko sretniji da uspijemo zadržati i da budu tvorci novog Dinama'.

Potvrdio je Marić da pregovaraju i sa Sapporom odnosno Bayernom kako bi zadržali Takura Kaneka i Gabriela Vidovića.

Izjava Marka Marića Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel
  • +19
Dinamo - Rudeš, SuperSport HNL (26.5.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL
Dinamo - Rudeš 3:3 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +10
Nogometasi Dinama u otvorenom busu krenuli prema Trgu na proslavu naslova prvaka Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic
  • +11
Dinamo, proslava naslova Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
sve osim nogometa

Učitavanje...